Βέλγος βουλευτής ύψωσε την ελληνική σημαία μέσα στη Βουλή του Βελγίου – Η συγκλονιστική ομιλία

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, όλος ο κόσμος μιλάει για την ουσιαστική βοήθεια που έσπευσε να προσφέρει η Ελλάδα στη γειτονική χώρα, από την πρώτη στιγμή. Και όλοι – κυρίως ο λαός της Τουρκίας – υποκλίνονται στους άνδρες της ΕΜΑΚ για τις επιχειρήσεις διάσωσης όσων περισσότερων θυμάτων του σεισμού, μέσα από τα ερείπια.

Συγκλονιστικές ιστορίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όπως και τα δάκρυα των Ελλήνων διασωστών, όταν κατάφερναν να βγάλουν κάποιον συνάνθρωπο ζωντανό από τα ερείπια. Μέχρι και η Μαντόνα, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ανάρτησή της ζήτησε να βοηθήσουν όλοι τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, επιλέγοντας ως πρώτη φωτογραφία, εκείνη με τον διασώστη της ΕΜΑΚ που κρατά αγκαλιά ένα παιδάκι από την Τουρκία.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται η προσφορά των Ελλήνων και εκτός συνόρων, μιλάνε θετικά για την Ελλάδα και μάλιστα σε έναν χώρο, όπως το Κοινοβούλιο μίας χώρας. Με αφορμή τον θαυμασμό των ξένων για την χώρα μας και τους ανθρώπους της – πόσο υπέροχο είναι αλήθεια, να μιλάνε για εμάς για τους σωστούς λόγους – θυμηθήκαμε «ιστορική» ομιλία ενός Βέλγου βουλευτή μέσα στο κοινοβούλιο της πατρίδας του, υπερασπιζόμενος τα ελληνικά δίκαια έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας. Ναι, πολύ πριν έρθει ο φονικός σεισμός και ο απόλυτος πόνος και φρίκη του απλού κόσμου, για να ταρακουνήσει τους “μεγάλους” και να καταλάβουν πως αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά από εκείνα που μας χωρίζουν.

Η ομιλία του Βέλγου βουλευτή, Dries van Langenhove έγινε τον Μάρτιο του 2020 και αποτελεί μια συγκλονιστική στιγμή στο βελγικό κοινοβούλιο.

«Γνωρίζετε αυτή τη σημαία; Αυτοί, οι Έλληνες, φρουρούν τα σύνορά μας»!

Ο βουλευτής είχε ως στόχο τους σημερινούς και πρώην πρωθυπουργούς του Βελγίου σε μια συναρπαστική ομιλία, όπου ύψωσε την ελληνική σημαία σε μια ένδειξη αλληλεγγύης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αν έδινα τα κλειδιά του σπιτιού μου σε έναν διαρρήκτη για να τον πληρώσω να μην διαρρήξει το σπίτι μου, θα λέγατε ότι είμαι τρελός» είπε ο Dries van Langenhove. «Λοιπόν, αυτό ακριβώς έκαναν όλα τα κόμματα του Βελγίου το 2016, όταν υπέγραψαν τη συμφωνία εκβιασμού με τον Ερντογάν. Του δώσαμε τα κλειδιά στα ευρωπαϊκά σύνορά μας και στη συνέχεια του καταβάλλουμε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για να μην κάνει… κατάχρηση αυτών των κλειδιών» είχε δηηλώσει.

Για να προσθέσει: «Αλλά ο Ερντογάν φυσικά είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι εσείς. Οι Τούρκοι έχουν έναν ηγέτη ο οποίος -σε αντίθεση με εσάς- ξέρει τι είναι Realpolitic. Ο Ερντογάν γνώριζε από την αρχή ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκβιάσει την Ευρώπη με αυτή τη συμφωνία».

«Ξέρεις αυτή τη σημαία κύριε Πρωθυπουργέ; Ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους;» ρώτησε ο Βέλγος βουλευτής. «Είναι οι Έλληνες και φρουρούν τα σύνορά μας. Παρακολουθούν επίσης το μέλλον μας. Επομένως η ερώτησή μου είναι απλή κυρία Wilmes: συνειδητοποιείτε τώρα ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος;».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας Twitter

Διαβάστε επίσης

Share: