Οι 5 τρόποι για να πετύχεις συναισθηματική αλλαγή

Ο Mark Twain είχε πει ” Είναι εύκολο να κόψεις το κάπνισμα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές”. Το να κόψουμε το κάπνισμα, να αδυνατίσουμε ή εν τέλει να επιφέρουμε μια Συναισθηματική Αλλαγή δεν είναι αρκετό. Το να την διατηρήσουμε όμως είναι μια άλλη υπόθεση, ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Για κάθε εκατό άτομα που χάνουν 20 κιλά ή και παραπάνω, το 90% ξανακυλά στο αρχικό του βάρος. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ψυχοθεραπεία. Εκατομμύρια άνθρωποι δημιουργούν Συναισθηματική Αλλαγή ή αλλάζουν Συναισθηματικές Συνήθειες, όπως την επίτευξη καλύτερης διαχείρισης συναισθημάτων Άγχους ή Κατάθλιψης.

Όμως, και πάλι, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ξανακυλά. Κάποιες φορές, όταν δουλεύουμε την Διαγραφή κάποιων Συναισθηματικών Συνηθειών που κάνουν την τριβή μας με την καθημερινότητα δυσάρεστη, είναι σαν να κάνουμε δύο βήματα πίσω και ένα μπροστά. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που ενώ μπορεί να ξεπεράσουμε τον Φόβο, για παράδειγμα, δημόσιας ομιλίας, να μεταβούμε στον Φόβο να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα στην σχέση μας.

Όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη Συναισθηματική Αλλαγή? Παρακάτω παρουσιάζονται 5 απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι:

1. Συνέχισε να θυμίζεις στον εαυτό σου θετικές δηλώσεις όπως ” Ήταν πολύ σημαντικό που πέτυχα το Ψ, αλλά μπορώ να αποδεχτώ πλήρως τον εαυτό μου και να απολαύσω την ζωή ακόμα και όταν κάποιες φορές αποτυγχάνω”.

2. Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην εξέλιξη και την Ανάπτυξη. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σε προκαλούν και να αισθάνεσαι άβολα δίπλα τους, όμως θα μάθεις πολλά.

3. Να παίρνεις ρίσκα που αντιστοιχούν σε πράξεις ικανές να σβήσουν παράλογους Φόβους. Το να πεις σε κάποιον ότι σε εκνευρίζει ή ότι η συμπεριφορά του σε ενοχλεί, είναι κάτι που μπορεί να μην είναι τόσο 

Photo cover:pixabay.com/Comfreak

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα