Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον Μπρους Γουίλις: Δεν ήταν καλά, αλλά τον έβαζαν να παίζει σε ταινίες

Τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις ότι διαγνώσθηκε με άνοια, στο φως έρχονται διάφορες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του, πριν γίνει η επίσημη διάγνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Τα στόματα ανοίγουν, πλέον, και άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον διάσημο ηθοποιό, τα τελευταία τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αποκαλύπτουν το άγνωστο παρασκήνιο από τις ταινίες που γύρισε αυτό το διάστημα κι ενώ τα πρώτα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του, είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Ωστόσο, ο Γουίλις συνέχιζε να παίρνει μέρος σε παραγωγές και οι αποκαλύψεις που διαβάζουμε, σοκάρουν.

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του φέρεται να φρόντιζε τα γυρίσματα των ταινιών του να διαρκούν το πολύ δύο ημέρες – από τις οποίες συχνά δούλευε μόνο τέσσερις ώρες λόγω της υγείας του. Η σταδιακή επιδείνωση της υγείας του Μπρους Γουίλις, η οποία συχνά τον έκανε να δείχνει χαμένος, φάνηκε στα γυρίσματα της ταινίας «White Elephant», όπου αναρωτήθηκε ανοιχτά τι έκανε εκεί.

«Του έδιναν μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα»

Δύο μέλη του συνεργείου θυμούνται να ρωτά: «Ξέρω γιατί είσαι εδώ, και ξέρω γιατί είσαι κι εσύ εδώ, αλλά γιατί βρίσκομαι εγώ εδώ;». Το «White Elephant» σκηνοθετούσε ο Τζέσε Β. Τζόνσον, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον ηθοποιό πριν από δεκαετίες και όπως παραδέχεται τώρα: «Ήταν σαφές ότι δεν ήταν ο Μπρους που θυμόμουν».

Όταν ρώτησε την ομάδα του για την κατάστασή του, του είπαν «ότι ήταν χαρούμενος που βρισκόταν εκεί, αλλά ότι θα ήταν καλύτερο αν μπορούσαμε να τελειώσουμε τα γυρίσματα μέχρι το μεσημέρι και να τον αφήσουμε να φύγει νωρίς».

Το συνεργείο έσπευσε να γυρίσει τις σκηνές του ενώ ο ηθοποιός ακούστηκε να ρωτάει τι έκανε εκεί. «Του έδιναν μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα», σχολίασε μέλος του συνεργείου στους LA Times.

Στα γυρίσματα των ταινιών, οι σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν με τον Μπρους Γουίλις είδαν σημάδια της επιδεινούμενης υγείας του. Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο άτομα, πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας «Hard Kill». Ο Μπρους Γουίλις συχνά είχε συνοδό στο πλατό και ο επί χρόνια βοηθός του πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία για να τον καθοδηγεί.

Στο πλατό της ταινίας «Open Source», ο ηθοποιός Άνταμ Χουέλ Πότερ έπαιρνε έως και 4.150 δολάρια την εβδομάδα για να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού.

Πυροβολούσε κατά λάθος

Τον Ιανουάριο του 2020, η ηθοποιός Λάλα Κεντ επρόκειτο να υποδυθεί την κόρη του Γουίλις στην ταινία «Hard Kill»- και σε μια σκηνή ο χαρακτήρας του έπρεπε να επέμβει και να την προστατεύσει από τους κακοποιούς. Ο ηθοποιός έπρεπε να πει μια ατάκα που ήταν το σύνθημα για την Κεντ να σκύψει πριν πυροβολήσει με το όπλο. Αντ’ αυτού, όμως, πυροβόλησε πριν πει την ατάκα – και η ηθοποιός δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

«Επειδή είχα την πλάτη μου προς αυτόν, δεν είχα επίγνωση του τι συνέβαινε πίσω μου. Αλλά την πρώτη φορά, ήταν τύπου, “Δεν τρέχει κάτι, ας το ξανακάνουμε”», θυμάται η Κεντ, που ζήτησε από τον σκηνοθέτη να υπενθυμίσει στον Γουίλις να πει την ατάκα του πριν πυροβολήσει,.

Δύο άλλα μέλη του συνεργείου επιβεβαίωσαν ότι ο Γουίλις πυροβόλησε με λάθος σύνθημα, με τον έναν να προσθέτει: «Πάντα σιγουρευόμασταν ότι κανείς δεν βρισκόταν στη γραμμή πυρός όταν χειριζόταν τα όπλα». Ο οπλουργός της ταινίας αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό, αν και ο φερόμενος πυροβολισμός σόκαρε τους υπόλοιπους ηθοποιούς και το συνεργείο, αναφέρει η εφημερίδα LA Times. Η ταινία «Hard Kill» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 και ο Μπρους Γουίλις εμφανίζεται για μόλις επτά λεπτά.

Λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή του «Out of Death», ο σκηνοθέτης Μάικ Μπερνς έστειλε ένα email στον σεναριογράφο της ταινίας λέγοντας ότι ο ρόλος του Γουίλις έπρεπε να περικοπεί, σύμφωνα με τους LA Times.

«Όλα δείχνουν ότι πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό σελίδων του Μπρους κατά περίπου πέντε», ανέφερε στο email που έστειλε τον Ιούνιο του 2020 στον σεναριογράφο. «Πρέπει επίσης να συντομεύσουμε λίγο τους διαλόγους του, ώστε να μην υπάρχουν μονόλογοι κλπ.».

Σύμφωνα με τους LA Times, υπήρχε ηθοποιός που θα ταξίδευε μαζί του, ο οποίος του έστελνε τις ατάκες του μέσω ακουστικού γιατί δεν μπορούσε να τις θυμάται. Οι σκηνές δράσης ή τα μέρη που χρειάζονταν χορογραφία, συχνά εκτελούνταν από έναν σωσία κασκαντέρ αντί για τον Γουίλις, είπαν άνθρωποι που ήταν κοντά στο κινηματογραφικό σετ. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2021.

Το Paradise City ήταν μία από τις τελευταίες ταινίες που γύρισε πριν αποσυρθεί. Ο Τσακ Ράσελ, σκηνοθέτης της ταινίας, είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόταν ξανά με τον Γουίλις. Ωστόσο, μιλώντας στους Times, η Τέρι Μάρτιν, υπεύθυνη παραγωγής του «White Elephant», δήλωσε: «Έδειχνε τόσο χαμένος και έλεγε: “Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ”. Πάντα προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, και τρέφω απόλυτο θαυμασμό και σεβασμό για το έργο του, αλλά ήταν καιρός να αποσυρθεί».

Η ταινία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 και ο Μπρους Γουίλις έπαιξε τον ρόλο του Ίαν Σουάν μαζί με τον Τζον Τραβόλτα – οι οποίοι εμφανίζονταν και οι δύο στην αφίσα της ταινίας. O Μπρους Γουίλις αντιμετώπιζε προβλήματα στα γυρίσματα των ταινιών του και φάνηκε να φοράει ακουστικό για να του λένε τις ατάκες στο «American Siege». Αυτό έγινε δύο ολόκληρα χρόνια πριν την ανακοίνωση της οικογένειας ότι πάσχει από αφασία.

Διαβάστε επίσης

Share: