Θλίψη για τον θάνατο του Τάσου Βουγιατζή – Ήταν γνωστός για τις “Μασέλες” του και μεγάλες επιτυχίες

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Τάσου Βουγιατζή, σε ηλικία μόλις 60 ετών. Στην ελληνική μουσική σκηνή έγινε γνωστός ως “Ο Τάσος με της Μασέλες του”, ενώ είχε δώσει δεκάδες επιτυχίες σε πολλούς Έλληνες τραγουδιστές, αφού ήταν και συνθέτης – στιχουργός.

Ανάμεσά τους και η Ελένη Δήμου, η οποία ήταν εκείνη που τον “κράτησε” στην Ελλάδα και του ζήτησε να συνεργαστούν στο τότε Άλσος Club. Ο Τάσος Βουγιατζής τής έγραψε η οποία έγραψε κάποιες από τις μεγάλες της επιτυχίες, όπως «Εξουσίες», «Ψέμα», «Πρώτη τ’ Απρίλη», «Ψάξε δεν θα με βρεις»).

Η Ελένη Δήμου, μόλις, έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Αποχαιρετώ έναν ακόμα αγαπημένο συνεργάτη και φίλο με αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος με τις μασέλες του. Ήθελε να το πω εγώ μα εξέφραζε τον ίδιο απόλυτα. Καλό ταξίδι φίλε μου. Λυπάμαι Λυπάμαι. Τάσος Βουγιατζής Τάσος με τις μασέλες RIP», έγραψε η Ελένη Δήμου και δημοσίευσε το τραγούδι «Πρώτη τ’ Απρίλη».

Ποιος ήταν ο Τάσος Βουγιατζής

Ο Τάσος Βουγιατζής γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά. Ήταν ευρύτερα γνωστός ως «Τάσος με τις Μασέλες» καθώς «Μασέλες» ονομαζόταν το πρώτο του συγκρότημα. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο «Μασέλες».

Παρά τις θετικές εντυπώσεις που άφησε το πρώτο αυτό μουσικό βήμα το συγκρότημα βρέθηκε τα επόμενα χρόνια κοντά στη διάλυση και ο Τάσος Βουγιατζής σκόπευε να φύγει στο εξωτερικό. Άλλαξε όμως τα σχέδιά του μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Ελένη Δήμου, η οποία, ενθουσιασμένη από τον φρέσκο ήχο της δουλειά του, τού πρότεινε να εμφανιστεί μαζί στο πρόγραμμα που θα παρουσίαζε τότε στο Άλσος Club.

Είχε γράψει τραγούδια για τον Νότη Σφακιανάκη, την Αλέκα Κανελλίδου, τον Λάκη Παπαδόπουλο, την Ελένη Πέτα. Αλλά και για τη Βίκυ Μοσχολιού (Όλη μου η ζωή ευθύνη), την Χάρις Αλεξίου (Έχω μια αγάπη για σένα), τη Γλυκερία (Είσαι το λάθος μου),την Καίτη Γαρμπή (Απλά τα πράγματα), την Έλενα Παπαρίζου (Προτεραιότητα), και πάρα πολλούς άλλους.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Τάσου Βουγιατζή κυκλοφόρησε το 1999. Στη συνέχεια επέλεξε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένεια που δημιούργησε και στα δύο παιδιά που απέκτησε. Ο γάμος του όμως δεν κράτησε και η σύζυγός του, μετά τον χωρισμό τους, μετακόμισε μόνιμα στο Λονδίνο, μαζί με τα παιδιά τους. Όπως λένε, αυτό ήταν ένα τεράστιο «χτύπημα» για τον ίδιο που οδήγησε στην ψυχολογική του κατάρρευση, μια κατάσταση για την οποία, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα διάστημα, το 2019.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα