Ελλείψεις σε Βιταμίνες & Θρεπτικά Στοιχεία

Οι ελλείψεις σε βιταμίνες και μικροθρεπτικά στοιχεία είναι διαδεδομένες, τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και αναπτυσσόμενες χώρες (Κρυμμένη Πείνα). Η κύρια αιτία ελλείψεων σε μικροθρεπτικά στοιχεία, είναι η χαμηλή πρόσληψη τους από τη διατροφή.
 

Οι ελλείψεις σε βιταμίνες όπως η βιτ. Α, οι βιταμίνες Β6, Β12, C, D, E, φολικό, μεταλλικά στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το σελήνιο, το μαγνήσιο, ο χαλκός, και τα ω-3 λιπαρά οξέα, παίζουν σημαντικό συνδυαστικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 

Η ανεπαρκής πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών είναι ευρέως διαδεδομένη και οδηγεί σε μειωμένη αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος στις λοιμώξεις, καθώς και σε αύξηση του κινδύνου νόσου.
 

Η διόρθωση των ελλείψεων είναι ασφαλής και αποτελεσματική για την ενίσχυση της υγιούς λειτουργίας του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
 

Η στοχευμένη παρέμβαση στον τρόπο ζωής και διατροφής, με σκοπό την βελτίωση της μεταβολικής κατάστασης του οργανισμού, βελτιώνει την υγεία σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο και αυξάνει την αντίσταση του ανοσοποιητικού σε λοιμώξεις.

Dr Δημήτρης Τσουκαλάς 

Photo cover:pexels.com/thelazyartist-gallery

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα