Η Ασιάτισσα Michelle Yeoh έγραψε ιστορία στα SAG Awards – “Αυτό είναι για κάθε κοριτσάκι που μου μοιάζει”

Η Michelle Yeoh έγραψε ιστορία στα SAG Awards, καθώς έγινε η πρώτη Ασιάτισσα γυναίκα ηθοποιός, που κερδίζει βραβείο πρωταγωνιστικής ερμηνείας σε κινηματογραφική ταινία, με τη νίκη της στον Α’ Γυναικείο ρόλο για το «Everything Everywhere All At Once». Μάλιστα, άφησε πίσω της το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ, την Κέιτ Μπλάνσετ.

Μία ανέλπιστη νίκη που ακόμη και η Michelle Yeoh έμοιαζε να δυσκολεύεται να πιστέψει. Η Ασιάτισσα ηθοποιός, με δάκρυα στα μάτια και το κοινό από κάτω να την αποθεώνει, προχώρησε σε μια συγκλονιστική ομιλία, όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε “για τη θέση που της έδωσαν στο τραπέζι”, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες ηθοποιών. Και αφιέρωσε το βραβείο της “σε κάθε κοριτσάκι που της μοιάζει”.

Ο συγκλονιστικός λόγος

“Το να πάρω αυτό από εσάς, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να φθάσεις εδώ, όλοι εσείς ξέρετε το ταξίδι, το τρενάκι του τρόμου, τα σκαμπανεβάσματα“, είπε η 60χρονη ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο. “Αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για την υποστήριξή σας, γιατί ξέρω ότι έχω να αντιμετωπίσω τιτάνες.”

“Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ. Αυτό δεν είναι μόνο για εμένα. Είναι για κάθε κοριτσάκι που μου μοιάζει. Sally Field, είπες όλα τα σωστά πράγματα. Είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ποτέ δεν θα σταματήσουμε, επειδή το αγαπάμε πραγματικά. Αλλά ευχαριστώ που μου δώσατε μια θέση στο τραπέζι επειδή πολλοί από εμάς το χρειαζόμαστε αυτό.”, συμπλήρωσε και καταχειροκροτήθηκε.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα