Search
Close this search box.

Ο Έλληνας παραγωγός καφέ που κατέκτησε την Κολομβία

Το παράδειγμα του Δημήτρη Χριστόπουλου μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πώς μπορεί κάποιος να τα καταφέρει, ξεκινώντας από το μηδέν και να πετύχει το απόλυτο success story. Ο Έλληνας παραγωγός καφέ στην Κολομβία, με το πείσμα, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τις σωστές επιλογές, αλλά και την τύχη στο πλευρό του, κατάφερε κάτι που στο ξεκίνημα έμοιαζε ακατόρθωτο: να κατακτήσει μία ολόκληρη χώρα και να γίνει ένας επιτυχημένος καλλιεργητής καφέ.

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 13 χρόνια, όταν τυχαία συνάντησε τον άνθρωπο που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του με απρόσμενο τρόπο: τη σύζυγό του, Marlene Colmenares. Η Marlene επέλεξε την Ελλάδα για διακοπές και η μοίρα έμελλε να τη φέρει κοντά με τον Δημήτρη Χριστόπουλο. Ο έρωτάς τους ήταν τόσο δυνατός που εκείνος τα παράτησε όλα κι έφυγε για τη μακρινή Κολομβία, για να γνωρίσει την οικογένειά της. Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα για τον “ερωτικό μετανάστη”, όπως αποκαλεί ο ίδιος χαριτολογώντας, τον εαυτό του.

πηγή coldismar.com

Η νέα ζωή στην Κολομβία

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είχε ξετυλίξει στο travel.gr το κουβάρι της ζωής του, περιγράφοντας πώς κατάφερε να γίνει επιτυχημένος καλλιεργητής καφέ στην Κολομβία και να αλλάξει μόνος του το μέλλον του.

Όταν αποφάσισε να μετακομίσει στη Μπογκοτά για να είναι μαζί με τη σύζυγό του, τον πρώτο καιρό δεν του άρεσε. Ήταν μία μεγαλούπολη, αρκετά μακριά από τον τρόπο ζωής τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αγάπη του για τον καφέ, ήταν εκείνη που τον έκανε να αποκτήσει έναν στόχο και νόημα στη νέα του καθημερινότητα.

Η πρώτη του επαφή με το αντικείμενο ήταν καθαρά σε μορφή χόμπι. Λίγο μετά, αγόρασε μια φάρμα για την παραγωγή καφέ, η οποία τον έφερε κοντά με τους αγρότες αλλά και την μιζέρια που υπήρχε για ένα προϊόν που ουσιαστικά είναι δεύτερο σε κατανάλωση μετά το νερό και η τιμή του παίζει καθημερινά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύντομα, με τη σύζυγό του δημιούργησαν την εταιρεία, coldismar. Σε ένα βαθμό εξάλειψαν τους μεσάζοντες, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα χέρια των παραγωγών περισσότερα χρήματα. Έτσι, δημιούργησαν έναν υγιή συνεταιρισμό, ενώ οι αγρότες άρχισαν να γκρεμίζουν τις καλύβες τους από μπαμπού και να χτίζουν σπίτια από τούβλα.

πηγή coldismar.com

Το… ρεκόρ του Έλληνα παραγωγού

Αργότερα, με τη βοήθεια των πολιτικών παραγόντων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός διεθνούς αεροδρομίου για να μπορούν με αεροπλάνα να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Ένα project που όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξή του, ήταν παρατημένο από το 1950!

Ο Δημήτρης Χριστόπουλο είναι ο μοναδικός -σε όλο τον κόσμο- άνδρας παραγωγός καφέ από την Ελλάδα ενώ είναι πιστοποιημένος κάτοχος τίτλων ιδιοκτησίας από φάρμες με καφεόδεντρα, κακαόδεντρα και ζαχαροκάλαμα.

Η ζωή τού έχει φερθεί καλά και ο ίδιος το αναγνωρίζει. Όμως, για να κατακτήσεις το όνειρό σου και να πετύχεις, δεν αρκεί μόνο η τύχη. Όπως τονίζει, χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά και πίστη που δεν πτοείται από τα εμπόδια!

Πηγή: Travel.gr

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα