Οι τρεις σημαντικοί λόγοι που μειώνεται η λίμπιντο

Το σεξ είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Είναι αυτό που όλοι ψάχνουν μέσα στη σχέση τους. Οι πρώτες εικόνες που έχουμε για το σεξ είναι από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο. Μόνο που αυτό που βλέπουμε δεν είναι η πραγματική αλήθεια. Βλέπουμε το ωραιοποιημένο κομμάτι και όχι τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Οι τρεις σημαντικοί λόγοι που μειώνεται η λίμπιντο και κατά συνέπεια το σεξ είναι οι εξής:

  1. Η καθημερινή κούραση, το άγχος και το στρες μειώνουν την σεξουαλική επιθυμία και την απόδοση. Συνήθως αυτό που θέλουμε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας είναι ένα ζεστό μπάνιο, ένα καλό γεύμα και το κρεββάτι μας για να κοιμηθούμε. Πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον μία με δύο ώρες την ημέρα στον εαυτό μας, ώστε να υπάρχει ενδιάμεση ξεκούραση και όρεξη για σεξ.

2. Η κατανάλωση αλκοόλ θέλει πολύ ιδιαίτερη χειρισμό. Η λίμπιντο με μία μικρή ποσότητα αλκοόλ απογειώνεται, αλλά όταν η ποσότητα ξεπερνά τα όρια, τότε πολύ απλά δεν υπάρχει καθόλου λίμπιντο. Κάποιες φορές δεν έχεις καθόλου αισθήσεις. Ένα ποτηράκι αλκοόλ είναι το ιδανικό, όταν θεωρείς ότι το χρειάζεσαι.

3. Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Όσο καλύτερη άποψη έχεις για τον εαυτό σου και το σώμα σου, τόσο περισσότερο λίμπιντο έχεις. Δεν πρέπει να δεσμεύεσαι στην αύξηση του βάρους που επέρχεται με τα χρόνια, γιατί δεν βοηθάει καθόλου. Υπάρχουν πολλά υπέρβαρα ζευγάρια που έχουν πολύ υγιή σεξουαλική ζωή, γιατί πολύ απλά νιώθουν καλά μέσα στο σώμα τους.

Photo cover:pixabay.com/stokpic

Διαβάστε επίσης:

Share: