Αρκάς: Το σκίτσο με το κορίτσι – άγγελο στο διαλυμένο τρένο και το όλο νόημα μήνυμα για τις ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη (φωτό)

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο που και αυτός, όπως και οι οικογένειες των θυμάτων, ζητάνε να μάθουν τι πραγματικά έφταιξε και φτάσαμε σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Η φονική μετωπική σύγκρουση, τονίζουν πολλοί, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι δικλείδες ασφαλείας. Και διερωτώνται όλοι πώς γίνεται εν έτει 2023 στην εποχή της ακμάζουσας τεχνολογίας που όλα πλέον είναι αυτοματοποιημένα, ο ελληνικός σιδηρόδρομος να είναι 100 χρόνια πίσω. Και ακόμη και οι ζωές των ανθρώπων να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου με την ευχή, αυτό το χέρι να μην κάνει το μοιραίο λάθος. Κάτι που συνέβη στα Τέμπη.

Ο Αρκάς, που μιλάει πάντα μέσα από τα σκίτσα του, καυτηρίασε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα, θίγοντας με το νέο σκίτσο του την παθογένεια και τις ευθύνες του κράτους.

Το καθηλωτικό σκίτσο του Αρκά

Στο νέο σκίτσο του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, εικονίζεται ένα μικρό κορίτσι – άγγελος μέσα στο διαλυμένο τρένο. Και συνοδεύεται από ένα όλο νόημα μήνυμα.

«Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία», γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός σκιτσογράφος στη συγκλονιστική εικόνα που δημιούργησε.

Διαβάστε επίσης

Share: