Search
Close this search box.

Νίκος Κοκλώνης: H «άγνωστη» επαγγελματική πτυχή του και ο φυλακισμένος για ναρκωτικά συνεργάτης

Κι ενώ η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τον Νίκο Κοκλώνη είναι σε εξέλιξη και η οικονομική Εισαγγελία ελέγχει το πολυσέλιδο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό γύρω από την επαγγελματική δραστηριότητα του τηλεπαρουσιαστή -παραγωγού.

Μάλιστα, στο πόρισμα φέρεται να αποκαλύπτεται και μία «άγνωστη» επαγγελματική πτυχή του Νίκου Κοκλώνη, ο οποίος έχει «διατελέσει» από γραμματέας μέχρι ταμίας σε εταιρείες. Σε δικές του εταιρείες, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη.

Το mononews.gr φέρνει στο φως στοιχεία από το 73 σελίδων πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, ο οποίος
παραθέτει τα στοιχεία της εν Ελλάδι έρευνας, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο σε εταιρικά στοιχεία και φορολογικές δηλώσεις, τα αποτελέσματα ερευνών σε τρίτες χώρες και καταλήγει σε «ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη απάτης κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση και ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα από εγκληματική οργάνωση, με επικεφαλής τον Νίκο Κοκλώνη», δεξί του χέρι μία Αθηναία δικηγόρο και στενότατο συνεργάτη του έναν φυλακισμένο για υπόθεση ναρκωτικών.

«Ίδρυσε εταιρείες για να καταχραστεί χρήματα»

Με τουλάχιστον 24 εταιρείες «αμφίβολης δραστηριότητας» εντός κι εκτός της χώρας εκτιμά ο πρόεδρος της Αρχής ότι σχετίζεται ο Νίκος Κοκλώνης. Στο πόρισμα του αναφέρονται 13 εταιρείες, με έδρα την Ελλάδα. Η πιο στενή του συνεργάτης στην απάτη αναφέρεται στο πόρισμα μία δικηγόρος.

Κατά το πόρισμα, κυρίως με τη δική της βοήθεια αλλά κι ενός λογιστή κι ενός κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, ο τηλεοπτικός παραγωγός: «Αποκόμισε παράνομα οφέλη, εξαπατώντας το ελληνικό Δημόσιο καθώς έλαβε το ποσό των 2.032.581 ευρώ μέσω της επιστροφής ΦΠΑ.

«Δεν δήλωνε εισοδήματα – Έχει εταιρείες σε Ινδία-Παναμά»

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Κοκλώνης φέρεται να έχει εταιρείες σε 3 ηπείρους: συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Παναμά και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εμφανίζεται έμμεσα ή άμεσα, ως διαχειριστής, διευθυντής, πραγματικός δικαιούχος και ιδρυτής τουλάχιστον 24 εταιρειών. Σε κάποιες μάλιστα δηλώνεται ως διευθυντής, γραμματέας ή ταμίας.

«Ο διαχειριστής Armando και ο φυλακισμένος συνεργάτης»

O Meta Armando, αλβανικής καταγωγής και διαχειριστής σε εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη θα μπορούσε να είναι και ο πιο έμπιστος συνεργάτης του. Αν φυσικά ήταν υπαρκτό πρόσωπο, όπως αναφέρει το mononews.gr.

Γιατί κατά το πόρισμα Βουρλιώτη, ο Meta Armando είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, που έβγαλε AΦΜ, άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς κι έγινε διαχειριστής εταιρειών, επιδεικνύοντας τα στοιχεία ενός πλαστού διαβατηρίου. Το μόνο αληθινό στο διαβατήριο ήταν η φωτογραφία του φερόμενου ως δικαιούχου.

Φέρεται να ανήκει σε ένα υπαρκτό πρόσωπο, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν σε επιχείρηση του Νίκου Κοκλώνη. Σήμερα, είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, με πηγές να αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε εμπορία ναρκωτικών.

«Δρούσαν με απάτες τύπου πυραμίδα»

Στο πόρισμα Βουρλιώτη φέρεται να αναφέρεται πως αποδεδειγμένα προέβαιναν σε οικονομικές απάτες, όπως παράνομα χρηματοοικονομικά προϊόντα τύπου πυραμίδας, σχήμα ΡΟΝΖΙ. Μάλιστα, η οικονομική τους δραστηριότητα μέσω του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι έντονη αφού με αυτό τον τρόπο μεταφέρουν εκατομμύρια ευρώ και δολάρια από την εταιρεία μιας χώρας σε εταιρεία άλλης χώρας.

«Οι αναλήψεις από ATM και η Air Fast Tickets»

Στο πόρισμα, αναφέρεται επίσης ότι αναλήψεις ύποπτου χρήματος από λογαριασμούς στην αλλοδαπή πραγματοποιούνταν ακόμα και μέσω των ATM στην Ελλάδα. Από την ανάλυση των συναλλαγών αυτών και τη ροή του χρήματος προκύπτει ότι ο Κοκλώνης και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τρίτες χώρες ως χώρες μεταφοράς χρήματος, μέσω των εταιριών ‘”κέλυφος” που έχουν δημιουργηθεί εκεί.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φέρεται να εντόπισε στοιχεία βάσει των οποίων – κατά το πόρισμα- ο Νίκος Κοκλώνης διατηρεί ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ δύο υποκαταστήματα της (πτωχευμένης στην Ελλάδα) Air Fast Tickets.

«Απάτη σε βάρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης στο πόρισμα του αναφέρεται και σε απάτη σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως λέει: «Ο Νίκος Κοκλώνης διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση μιας νεοσυσταθείσας εταιρείας του από ελληνικά και ευρωπαϊκά ευρωπαϊκά κονδύλια, δηλώνοντας ως συνδεδεμένες με την επιδοτούμενη εταιρεία, εικονικές εταιρείες και εταιρείες ”κέλυφος” και υποβάλλοντας μεταξύ των δικαιολογητικών, ψευδή υπεύθυνη δήλωση διαχειριστή εταιρείας».

Οι δικηγόροι του Νίκου Κοκλώνη επισκέφθηκαν τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, τονίζοντας πως ο πελάτης τους βρίσκεται στη διάθεσή τους.

Πηγή mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα