Τέμπη: Ο ιερέας που κήδεψε τον γιο του – Ράγισαν καρδιές

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται στις κηδείες των νεαρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους τόσο τραγικά και άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στην Κύπρο τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας (6/3), η κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Ο πατέρας του, πατήρ Χριστόδουλος, ήταν ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο και τα λόγια του ράγισαν καρδιές. Όπως είπε, ο γιος του, θα παντρευόταν στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του Χριστίνα και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Άνδρο για να πάρει την ευχή του γάμου.

Έπλυνε ο ίδιος το σώμα του παιδιού του

Ο τραγικός ιερέας και πατέρας, στον επικήδειο, μοιράστηκε με τον κόσμο που βρέθηκε στην κηδεία, τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξε με τον 23χρονο γιο του, ενώ “ράγισαν” καρδιές στο σημείο που είπε πως ο ίδιος έπλυνε το σώμα του παιδιού του, «ένα μαρτυρικό σώμα, όπως μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού».

Στον επικήδειο, είπε μεταξύ άλλων: «“Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας”, μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε”, του είπα εγώ».

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου», είπε σε άλλο σημείο.

Και λύγισαν όλοι με τα τελευταία του λόγια: «Γιε μου, σπαράζουμε κι εγώ και η μητέρα σου».

Ακούστε τον συγκλονιστικό επικήδειο του ιερέα πατέρα

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα