Σάλος με την αισχρή δήλωση Αμβρόσιου για την τραγωδία στα Τέμπη: “Μήπως είναι τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι;”

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη κι ενώ ακόμη γίνονται οι κηδείες των θυμάτων – στην πλειονότητα τους νέα παιδιά – που βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο -, ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος, προχώρησε σε μία αισχρή δήλωση/απορία προκαλώντας σάλο, αλλά και την οργή του κόσμου που δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας απρόσωπος του Θεού έχει τέτοιες απόψεις.

Ο πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο συνέδεσε την τραγωδία στα Τέμπη με το καρναβάλι που προηγήθηκε το τριήμερο και μάλιστα “είδε”…. τιμωρία από τον Θεό λόγω των εκδηλώσεων. Εμετικές απόψεις που δεν τις χωρά ανθρώπου νους.

Μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν;”

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr ο Αμβρόσιος – γνωστός και για τις ρατσιστικές απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς – γράφει μεταξύ άλλων ότι «προκειμένου περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

«Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι’ αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», ρωτάει στη συνέχεια.

Και συνέχισε το παραλήρημά του: «Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα