Αντώνης Κανάκης: Οργισμένη απάντηση στην Ένωση Συντακτών – “Συμφέροντα, κόμπλεξ κι εξουσία”

Ο Αντώνης Κανάκης, όπως και όλη η Ελλάδα, δεν μπορεί να κρύψει την οργή του για την τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποί – στην πλειονότητά τους νέα παιδιά – στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο παρουσιαστής από την πρώτη κιόλας εκπομπή μετά την τραγωδία, δεν κρύβει την οργή του για όλα όσα συμβαίνουν.

Ωστόσο, η στάση του και οι απόψεις που εκφράζει μέσα από το Ράδιο Αρβύλα, βάζοντας στο στόχαστρο και τους δημοσιογράφους, είχαν ως αποτέλεσμα η Ένωση Συντακτών να βγάλει μία ανακοίνωση εναντίον του, αν και δεν τον κατονόμαζε, αλλά τον φωτογράφιζε.

Ο Αντώνης Κανάκης, μέσα από την εκπομπή του έδωσε τη δική του απάντηση στην ΕΣΗΕΑ με μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση, με αφορμή την προβολή αποσπάσματος από ομιλία μέλους της επιτροπής LIBE της Ευρωβουλής στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Συντεχνίες, κόμπλεξ, προσωπικό συμφέρον…”

Ο παρουσιαστής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τι να αντιμετωπιστεί, κυρία μου, σε αυτή την χώρα; Είδατε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ; Είδατε σήμερα οι φορείς της ενημέρωσης; Οι φορείς ενημέρωσης θα έπρεπε να προβληματίζονται γιατί ο κόσμος προτιμάει να ενημερώνεται από μια σατιρική εκπομπή ή από δύο σατιρικές εκπομπές ή από τρεις σατιρικές εκπομπές ή από το διαδίκτυο ή από ανεξάρτητα μέσα στο διαδίκτυο και όχι από εσάς που κυκλοφορείτε με τον τίτλο «φορείς ενημέρωσης». Συντεχνίες, κόμπλεξ, προσωπικό συμφέρον, προσπάθεια διατήρησης προσωπικής εξουσίας και μόνο αυτά τους ενδιαφέρουν. Τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο δεν χαμπαριάζει κανένας. Οι συνειδήσεις χαμένες στο διάστημα ακόμα και αυτές τις στιγμές».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν πειράζει. Ξέρετε, ζούμε σε μια εποχή που όλα είναι καταγεγραμμένα και δεν σβήνεται τίποτα. Αυτή η εποχή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί για πάντα θα είναι καταγεγραμμένα τι συνέβη αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, τι ειπώθηκε από τους Έλληνες πολίτες πρώτα απ’ όλα, από πολλά ανεξάρτητα μέσα και από αυτήν εδώ την εκπομπή και τι θέση πήρατε συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τι γράψατε, τι είπατε θα είναι για πάντα καταγεγραμμένα αυτά τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Share: