Η Έλεν Μίρεν πάει κόντρα στα ηλικιακά στερεότυπα με το “ριζοσπαστικό” hair look της (βίντεο)

Ένα από τα πολλά ηλικιακά στερεότυπα που κυκλοφορούν, θέλουν τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να μην έχουν μακριά μαλλιά. Και να υιοθετούν κουρέματα με πιο κοντό κόψιμο.

Και σε αυτό το στερεότυπο πηγαίνει κόντρα η Έλεν Μίρεν, η οποία κατά τη διάρκεια της καραντίνας άφησε τα μαλλιά της μακριά και σήμερα έχει μια μακριά και πλούσια κόμη που σχολιάζεται θετικά από όλους.

“Το απολαμβάνω, είναι κάπως ριζοσπαστικό”

Η 77χρονη ηθοποιός μιλώντας σε εκπομπή του ITV, αναφέρθηκε στο στερεότυπο ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν πρέπει, υποτίθεται, να έχουν μακριά μαλλιά, καθώς συνήθως η τρίχα αδυνατίζει με την ηλικία.

“Δεν πρέπει να έχεις μακριά μαλλιά έπειτα από μια ορισμένη ηλικία. Αλλά στη διάρκεια του lockdown του Covid, άρχισα να μακραίνω τα μαλλιά μου και στην πραγματικότητα δεν είχα μακριά μαλλιά από τότε που ήμουν στα 20 μου. Και κάπως μεγάλωναν, μεγάλωναν, μεγάλωναν και δεν μπορούσα να μπω στον κόπο να τα κόψω, βασικά. Σκέφτηκα ότι είναι πολύ cool, νομίζω ότι θα τα κρατήσω για λίγο. Θα τα κόψω τελικά. Αλλά τώρα το απολαμβάνω, είναι κάπως ριζοσπαστικό”, είπε.

Η Mirren έστειλε και μήνυμα στις γυναίκες άνω των 60 ετών, σημειώνοντας: “Η ζωή δεν σταματά. Και η δημιουργικότητα δεν σταματά, το πάθος δεν σταματά και η ενέργεια δεν σταματά, εκτός κι αν αποφασίσετε να σταματήσετε. Οπότε, πρέπει να έχετε κίνητρα και να μην τα παρατάτε ποτέ. Και βρες απόλαυση, αν είναι δυνατόν, στη ζωή σου.”

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα