Πολ Όστερ: Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας πάσχει από καρκίνο – Το συγκινητικό μήνυμα της συζύγου του

Ο αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ, διάσημος κυρίως από τα μυθιστορήματά του με φόντο τη Νέα Υόρκη και πρωταγωνιστές συχνά περιθωριακούς ή αποπροσανατολισμένους τύπους, πάσχει από καρκίνο, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο 11/3 η σύζυγός του.

Ο λογοτέχνης, 76 ετών, νοσηλεύεται στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, ανέφερε η σύζυγός του Σίρι Χούστβετ, επίσης συγγραφέας, μέσω Instagram.

«Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο τον Δεκέμβριο, ήταν άρρωστος τους προηγούμενους μήνες», έγραψε «Ζω πλέον σ’ ένα μέρος που έχω καταλήξει να αποκαλώ Cancerland» (σ.σ. «τόπος του καρκίνου»), συνέχισε. «Πολλοί περνούν τα σύνορά του, είτε επειδή είναι άρρωστοι οι ίδιοι, είτε γιατί αγαπούν κάποιον, πατέρα, παιδί, σύζυγο ή φίλο που έχει, ή είχε, καρκίνο».

Και πρόσθεσε: «Mερικοί άνθρωποι επιβιώνουν και άλλοι πεθαίνουν. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, κι όμως το να ζει κανείς κοντά σε αυτή την αλήθεια αλλάζει την καθημερινότητά του… Νομίζω ότι θα ήταν απαίσιο να είσαι μόνος στη Cancerland. Το να ζεις με κάποιον που έχει καρκίνο και βομβαρδίζεται με χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία είναι μια περιπέτεια στην εγγύτητα και τον αποχωρισμό. Πρέπει να είσαι αρκετά κοντά για να νιώθεις τις εξαντλητικές θεραπείες σχεδόν σαν να ήταν δικές σου και αρκετά μακριά για να είσαι πραγματική βοήθεια. Η υπερβολική ενσυναίσθηση μπορεί να καταστήσει ένα άτομο ανίκανο. Δεν είναι πάντα εύκολο να περπατάς πάνω σ’ αυτό το τεντωμένο σκοινί, αλλά αυτή είναι η πραγματική αγάπη».

Δείτε την ανάρτησή της:

Ο Πολ Όστερ έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες. Έγινε ευρέως γνωστός το 1982, με το βιβλίο του «Η επινόηση της μοναξιάς», ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα στο οποίο ανατέμνει την προσωπικότητα του πατέρα του, «ενός αόρατου ανθρώπου».

Δείτε επίσης

Share: