Τζέιν Φόντα: «Οι γυναίκες να κάνουν “φόνο” για να αποκτήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση» – Αντιδράσεις για τη δήλωση της ηθοποιού

Η δήλωση της ηθοποιού και ακτιβίστριας Τζέιν Φόντα που είπε ότι οι γυναίκες να κάνουν «φόνο» για να αποκτήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πάντως αν και η ίδια είπε πως έκανε χιούμορ οι αντιδράσεις παρέμειναν.

Μετά τις δηλώσεις της διάσημης ηθοποιού στην εκπομπή «The View» την Παρασκευή, όπου ανέφερε ότι οι γυναίκες ίσως χρειαστεί να καταφύγουν σε «φόνο» για να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους μετά την ανατροπή της απόφασης για τις αμβλώσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι έντονες αντιδράσεις δεν άργησαν να φανούν.

Μιλώντας στην εκπομπή στο πλαίσιο της προώθησης της νέας της ταινίας με τη Λίλι Τόμλιν «Moving On», η Οσκαρική ηθοποιός έκανε το επίμαχο σχόλιο όταν οι οικοδεσπότες την ρώτησαν τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εκτός από πορείες και διαμαρτυρίες για να σταματήσει την εξάπλωση των περιορισμών στις αμβλώσεις σε πολλές πολιτείες.

Η 85χρονη σταρ, τότε απάντησε «λοιπόν, σκέφτηκα το φόνο». «Φόνος» επανέλαβε κοφτά, όταν η Τόμλιν της ζήτησε να επαναλάβει την απάντησή της. «Έχουμε βιώσει, πολλές δεκαετίες τώρα, να έχουμε εξουσία πάνω στο σώμα μας και να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε πότε και πόσα παιδιά θα έχουμε», ανέφερε η Φόντα συμφωνώντας με τη δήλωση της Τόμλιν ότι «γυρίζουμε πίσω».

«Ξέρουμε πώς είναι αυτό. Ξέρουμε τι κάνει αυτό για τη ζωή μας. Δεν γυρνάμε πίσω. Δεν με νοιάζει ποιοι είναι οι νόμοι. Δεν γυρνάμε πίσω» επανέλαβε.

Το σχόλιο έγινε δεκτό με αμηχανία από το πάνελ και οι αντιδράσεις, κυρίως ρεπουμπλικανικής προέλευσης, ήταν έντονες, με ορισμένους να κατηγορούν την 85χρονη ηθοποιό ότι υποκινεί τη βία κατά των πολιτικών που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος του εμβρύου στη ζωή. Η Φόντα διευκρίνισε ότι έκανε χιούμορ σχετικά με τον «φόνο» προκειμένου να δώσει έμφαση στη τεράστια σημασία του ζητήματος και της αυτοδιάθεσης των γυναικών και ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για εκείνη.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα