Συγκλονίζει η Μπρουκ Σιλντς για τον βιασμό της από παραγωγό του Χόλιγουντ – «Είναι θαύμα ότι επέζησα»

Η Μπρουκ Σιλντς έχει αναφερθεί στο παρελθόν για την εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί και την παρενόχληση που είχε δεχτεί στα 15 της χρόνια. Όμως αυτή τη φορά, η διάσημη ηθοποιός προχωράει σε μία αποκάλυψη, που σοκάρει.

Η 57χρονη σταρ μιλάει για τον βιασμό της από παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ πριν 30 χρόνια και δηλώνει πως «είναι θαύμα που επέζησα», στο περιοδικό People, το οποίο αναμένεται να κ υκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Η Μπρουκ Σιλντς μιλά για τη ζωή της και στο ντοκιμαντέρ «Pretty Baby: Brooke Shields», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Hulu. Σε αυτό, αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από περίπου 30 χρόνια από παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ, μετά από δείπνο που είχαν πάρει μαζί για να συζητήσουν ενδεχόμενη συμμετοχή της σε ταινία.

«Δεν αντιστάθηκα. Απλά “πάγωσα”»

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι δέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση «στο χαμηλότερο επίπεδο της καριέρα της», λίγο μετά το πτυχίο που πήρε στη γαλλική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1987, και όταν βγήκε για δείπνο μαζί με τον παραγωγό του Χόλιγουντ.

Εκείνος την προσκάλεσε να πάνε μαζί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε για να μπορέσει να καλέσει ταξί και να την πάει σπίτι της. Τότε ήταν που της «χίμηξε», με τη Μπρουκ Σιλντς να δηλώνει ότι «δεν αντιστάθηκα. Απλά “πάγωσα”».

«Συνέχισα να σκέφτομαι “γιατί το έκανα αυτό; Γιατί πήγα μαζί του στο δωμάτιό του. Δεν έπρεπε να πιώ αλκοόλ μετά το δείπνο”», δήλωσε η Μπρουκ Σιλντς και πρόσθεσε ότι «ήταν πολύ εύκολο να κάνω το μυαλό μου να αποσυνδεθεί από εκείνη τη στιγμή», εξομολογείται.

Ωστόσο, το ίδιο αίσθημα «αποσύνδεσης» από το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της ένιωθε και σε άλλες στιγμές της ζωής της. «Ήταν εύκολο να το κάνω και ήμουν και πολύ καλή σε αυτό», δήλωσε.

Η Μπρουκ Σιλντς – που δηλώνει πιο «θυμωμένη» τώρα από ότι ήταν σε θέση να νιώσει τότε – είχε εκμυστηρευτεί τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη μόνο σε έναν φίλο της. Εξηγεί, παράλληλα, ότι τότε δεν θα την πίστευε κανείς αν έλεγε δημόσια αυτήν την ιστορία.

«Οι άνθρωποι δεν πίστευαν τότε αυτές τις ιστορίες. Πίστευα ότι [αν το πω] δεν θα δουλέψω ποτέ ξανά», δηλώνει σήμερα, εννοώντας ότι το κίνημα #MeToo έχει βοηθήσει πολύ να ακούγονται αυτές οι τραγικές ιστορίες.

Διαβάστε επίσης

Share: