Ρένα Βλαχοπούλου

H Ρένα Βλαχοπούλου και o σύζυγός της, Γιώργος Λαφαζάνης -Ένας μεγάλος έρωτας (φωτό)

Αξεπέραστη κωμικός, εξαιρετική τραγουδίστρια και απολαυστική  «show woman», η Ρένα Βλαχοπούλου αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγοι συμπατριώτες μας.

Το κινηματογραφικό  ντεμπούτο της γίνεται στην πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα, «Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες» του Γιάννη Πετρουλάκη. Ο Γιάννης Δανιαλίδης εντυπωσιάζεται το 1962, από την παρουσία της στη θεατρική παράσταση,  «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη, και της δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» – πρώτο μιούζικαλ που σκηνοθέτησε στη Φίνος Φιλμ. Από τότε καθιερώνεται και σαν σταρ του κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας στα επόμενα μιούζικαλ που γυρίζει ο Δαλιανίδης στη Φίνος Φιλμ, που σπάνε κυριολεκτικά τα ταμεία: «Κάτι να Καίει», «Κορίτσια για Φίλημα», και «Ραντεβού στον Αέρα».

Αυτό που είναι σίγουρο σήμερα, είναι ότι πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα, τόσο πληθωρική προσωπικότητα στην υποκριτική τέχνη και στο τραγούδι, όσο η πολυαγαπημένη Ρένα Βλαχοπούλου.

H ηθοποιός γνώρισε στα 60s τον Γιώργο Λαφαζάνη και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Στη λεζάντα της φωτογραφίας τους σημειώνεται:

«Ρένα Βλαχοπούλου και Γιώργος Λαφαζάνης: Ένας μεγάλος έρωτας. Το ζευγάρι υπήρξε από τα πιο αγαπημένα στο χώρο του θεάματος: γνωρίστηκαν το 1965 σε μια νυχτερινή έξοδο, για την ακρίβεια, όταν τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν σταμάτησαν στο ίδιο φανάρι στην Πανεπιστημίου και οι δυο τους αντάλλαξαν βλέμματα: ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα και παντρεύτηκαν δυο χρόνια αργότερα με ένα γάμο-γιορτή με καλεσμένη όλη την Αθήνα. Ο Γιώργος Λαφαζάνης ποτέ δεν αποκάλεσε τη σύζυγο του Ρένα, αντιθέτως την φώναζε μόνο Ειρήνη. Έλεγε ότι αισθανόταν πως η Ρένα ανήκε σε όλο τον κόσμο ενώ η Ειρήνη ανήκε μόνο σ’ εκείνον. Έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο της ηθοποιού το 2004. Ο Γιώργος Λαφαζάνης μετά την απώλεια της συντρόφου του κλείστηκε στον εαυτό του και την ακολούθησε 6 χρόνια αργότερα το 2010. 

Διαβάστε επίσης

Share: