Ο Μάικλ Τζ. Φοξ μιλάει για τη νόσο του Πάρκινσον και κάθε φορά εμπνέει με τα λόγια του

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον στα 29 του όταν ήταν στο πικ της καριέρας του, ενώ για περισσότερα από 30 χρόνια, έχει μάθει να ζει με τα δεδομένα και τις αλλαγές που επιφέρει στη ζωή του η νόσος.

Με τα πάνω και τα κάτω και με τις δύσκολες στιγμές, ο Μάικλ Τζ. Φοξ παραμένει αισιόδοξος και ευγνώμων για τη ζωή που έχει. Στο νέο του ντοκιμαντέρ, «Still: A Michael J. Fox Movie», μοιράζεται τις εμπειρίες του με την ασθένεια και πώς αυτή έχει επηρεάσει τη ζωή του.

Το Πάρκινσον είναι χάλια, αλλά είναι μια υπέροχη ζωή

Ο ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991 και αφού συνήλθε από το σοκ και προσπάθησε να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα, έθεσε ως αποκλειστικό στόχο του να κινητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια. Έτσι, ξεκίνησε το Ίδρυμα Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research το 2000, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται στη μάχη τους με το Πάρκινσον.

Κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων για το ντοκιμαντέρ στο South by Southwest Film Festival στο Τέξας, ο Φοξ μίλησε για το ταξίδι του με τη νόσο. «Το Πάρκινσον είναι χάλια, αλλά είναι μια υπέροχη ζωή», είπε και πρόσθεσε πως παρά τις προκλήσεις, επιλέγει να εστιάζει στις θετικές πτυχές της ζωής του. «Πρέπει να δίνω ό,τι έχω και δεν μένω στα λόγια. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» τόνισε ο ηθοποιός.

Οι θαυμαστές του τον κράτησαν στη ζωή

Η στάση του αποτελεί απόδειξη της αγάπης και της υποστήριξης που λαμβάνει από τους θαυμαστές του. Εξάλλου, όπως τόνισε και ο ίδιος, οι θαυμαστές του, τον έχουν κρατήσει στη ζωή και είναι ευγνώμων για την υποστήριξή τους. Επιπλέον, πιστεύει ότι «οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν από την ασθένεια και να προχωρούν μπροστά, αντί να λυπούνται τον εαυτό τους».

Ο Χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε για πρώτη φορά τη μάχη με την ασθένειά του το 1998, όταν τον ενόχλησαν παπαράτσι. «Οι παπαράτσι στεκόντουσαν έξω από το διαμέρισμά μου και φώναζαν: “Τι έχεις πάθει;”» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να κάνω τους γείτονές μου να ασχολούνται με αυτό» είπε και έτσι η ασθένειά του είδε το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης

Share: