Γεωργία Μπίκα: Δικαίωση και ανατροπή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον βιασμό της Θεσσαλονίκης

Ανατροπή στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, που είχε καταγγείλει τον βιασμό στης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη από 27χρονο γόνο γνωστής οικογενείας. Με μία πρώτη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει παραδεκτή την προσφυγή της νεαρής κοπέλας, μία εξέλιξη εξαιρετικά θετική, που τη δικαιώνει.

Με την απόφαση αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σημαίνει πως αποδέχεται ότι υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή αιτιολόγηση εκ μέρους της Γεωργίας Μπίκα όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της. Με λίγα λόγια, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποδέχεται επίσης πως έχουν υπάρξει αστοχίες, λανθασμένες ενέργειες ενδεχομένως και βεβιασμένες κινήσεις.

Δεν συζητά καν το ενδεχόμενο διακανονισμού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης. Σε περίπτωση απόρριψης του διακανονισμού από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου.

Ήδη η πλευρά της νεαρής κοπέλας τονίζει πως δεν θα δεχθεί διακανονισμό, αφού αυτό που επιθυμεί είναι η ηθική δικαίωσή της. Η Μπίκα είχε κάνει την προσφυγή στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου δεν έκανε αποδεκτή την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απάλλαξε τον 27χρονο επιχειρηματία από την κατηγορία του βιασμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από τη Γεωργία Μπίκα τις πρώτες ημέρες του 2022, αναφέροντας στις Αρχές ότι έπεσε θύμα νάρκωσης και βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα