Τα 3 βότανα για τη φυσική αντιμετώπιση του βήχα και των λοιμώξεων των πνευμόνων

Ο χειμώνας φέρνει ασθένειες όπως η βρογχίτιδα, ο βήχας και η πνευμονική λοίμωξη. Υπάρχουν 3 βότανα για να ανακουφίσουν τις αναπνευστικές παθήσεις.

  1. Θυμάρι

Το θυμάρι, θα δρα κατά την έναρξη των συμπτωμάτων και είναι σε θέση να μειώσει μέτρια τη διάρκεια αλλά και την ένταση των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας.

2. Ευκάλυπτος
Ο ευκάλυπτος είναι ένα μαγικό βότανο. Στην πραγματικότητα, τα αιθέρια έλαια κάνουν θαύματα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αιθέριων ελαίων που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άσθμα. Επιπλέον, τα συστατικά του θα μπορούσαν να μειώσουν τον βήχα καθώς και τα πτύελα σε άτομα με χρόνια βρογχίτιδα. Αυτό φαίνεται επίσης σε μια κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής.

3. Γλυκόριζα
Η γλυκόριζα είναι πολύτιμη για τις μαλακτικές της ιδιότητες. Επομένως, η χορήγησή της ανακουφίζει από τον πόνο που είναι εγγενής στη φλεγμονή των βρόγχων.

Η γλυκόριζα αποτελείται από γλυκυρριζίνη η οποία είναι ανθεκτική σε αρκετούς ιούς όπως αποδεικνύεται από μελέτες in vitro. Το ανοσοποιητικό σύστημα θα επωφεληθεί από τη διεγερτική του δράση που βοηθά στην καταπολέμηση της χρόνιας βρογχίτιδας.

Photo cover:pixabay.com/Pitsch-fairy

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα