Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Η θρυλική τενίστρια νίκησε και τον διπλό καρκίνο και είναι πια καθαρή (βίντεο)

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα ως τενίστρια – θρύλος κέρδιζε τις μάχες μέσα στο τερέν. Και τώρα, κερδίζει και τις μάχες στον στίβο της ζωής, όσο δύσκολες και αν είναι….

Η θρυλική τενίστρια, λοιπόν, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωσή της ότι διαγνώστηκε με διπλό καρκίνο, μόλις ανακοίνωσε ότι κατάφερε και νίκησε και τις δύο μορφές και πια είναι καθαρή!

«Από όσο γνωρίζω είμαι καθαρή από τον καρκίνο» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Πιρς Μόργκαν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τρίτη (23/3). Ενώ, όπως εξήγησε, θα είναι εντελώς έτοιμη μετά από μερικές ακόμα προληπτικές ακτινοβολίες στο στήθος της τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην ίδια συνέντευξη η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα εξομολογήθηκε ότι λόγω της διάγνωσης του καρκίνου υποχρεώθηκε να αναβάλει τα σχέδιά της να υιοθετήσει παιδί με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα.

«Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες και σκεφτόμουν ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα» δήλωσε η 66χρονη Τσέχα.

«Στο μυαλό μου ήρθαν όλα τα πράγματα που ήθελα να κάνω. Και μπορεί να ακούγεται ρηχό αλλά σκέφτηκα “ποιο φοβερό αυτοκίνητο θα ήθελα να οδηγήσω αν ήταν να ζήσω για άλλον έναν χρόνο;”» συνέχισε την εξομολόγηση της για τις πρώτες αντιδράσεις όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο.

Η περιπέτεια με τον διπλό καρκίνο

Η θρυλική τενίστρια είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο αρχικού σταδίου στο στήθος της και το 2010 ενώ η δεύτερη «μάχη» αποκαλύφθηκε όταν επισκέφθηκε γιατρούς στο Τέξας αφού διαπίστωσε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στον λαιμό.

«Παρατήρησα ότι ο αριστερός λεμφαδένας ήταν διογκωμένος και σκέφτηκα ότι αυτό είχε προκληθεί από εμβολιασμό που είχα κάνει μια εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δεν είχε υποχωρήσει και γι’ αυτό τηλεφώνησα στον γιατρό» περιέγραψε.

Μιλώντας για την περίοδο της θεραπείας της είπε ότι «είχε τα πάνω και τα κάτω της» λόγω της ακτινοβολίας που ελάμβανε καθημερινά για τρεις εβδομάδες και των χημειοθεραπειών που ακολούθησαν τις επόμενες τρεις εβδομάδες: «Ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

«Ειδικά την πρώτη εβδομάδα έκανα και ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όταν αρχίζεις να νιώθεις χάλια δεν ξέρεις πού να το αποδώσεις. Δεν ένιωθα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας μέχρι την τρίτη εβδομάδα αλλά στη συνέχεια είχα ξηροστομία και κλειστό λαιμό. Όλα είναι πρησμένα και νιώθεις πολύ άβολα. Δεν έχεις γεύση. Το ίδιο κάνει και η χημειοθεραπεία αλλά ο λαιμός σου ξεραίνεται. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοήθανε με το πώς θα σου “σκάσει” αυτό» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα