Search
Close this search box.

Κώστας Ρηγόπουλος – Κάκια Αναλυτή: Έζησαν μαζί μισό αιώνα. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, εκείνη τον ακολούθησε λίγους μήνες μετά

.

Η Κάκια Αναλυτή και ο Κώστας Ρηγόπουλος έζησαν έναν μεγάλο και αθόρυβο έρωτα. Έναν έρωτα που τον συναντάς στον κινηματογράφο ή ακόμη και σε ένα μυθιστόρημα.

Η μεγάλη και αληθινή αγάπη που τους έδενε μέχρι το τέλος της ζωής τους ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα, σε έναν χώρο με εύθραυστες ισορροπίες που οι σχέσεις εύκολα μπορούσαν να διαταραχθούν. Κι, όμως, εκείνοι κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το “για πάντα”, ενώ όταν ο Κώστας Ρηγόπουλος έφυγε από τη ζωή, η Κάκια Αναλυτή, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα 23 Μαρτίου του 1934, μη μπορώντας να διαχειριστεί τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας, τον ακολούθησε λίγους μήνες μετά.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή ήταν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ένα ερωτευμένο ζευγάρι πάνω και κάτω από τη σκηνή. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1955 και μόλις τρεις μήνες μετά τη γνωριμία τους, παντρεύτηκαν.

@Finosfilm

Ο κεραυνοβόλος έρωτας

Η ηθοποιός ήταν τότε 18 χρονών και σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ ο Ρηγόπουλος ήταν και 25 και μόλις είχε τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής.

Όπως είχε περιγράψει ο ηθοποιός στο αυτοβιογραφικό βιβλίο, με τίτλο «Το παραμύθι της ζωής μου», συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο συνοικιακό θεατράκι της Καλλιθέας, όπου έκαναν πρόβες για την παράσταση, το “Φιόρο του Λεβάντε”.

Ένα πρωινό, η Κάκια Αναλυτή επισκέφτηκε το θεατράκι και μόλις ο νεαρός Κώστας αντίκρισε την χαριτωμένη κοπέλα, τα έχασε. Μέσασε μία εβδομάδα ερωτεύτηκαν τρελά, δεν μπορούσε ο ένας χωρίς τον άλλον. Παντρεύτηκαν μέσα σε τρεις μήνες.

@finosfilm

Μισό αιώνα μαζί

Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως έτσι ξαφνικά που μπήκε στη ζωή της, έτσι ξαφνικά μπορεί και να έφευγε, οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 46 ολόκληρα χρόνια, ενώ απέκτησαν μία κόρη τη Ζωή, η οποία ακολούθησε τα βήματά τους στην υποκριτική.

Στα χρόνια που μοιράστηκαν μαζί, είχαν τις δύσκολες τιμές και κάποια σύννεφα στη σχέση τους, όμως, όπως είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός: “μπορεί να περάσαμε κάποια συννεφάκια ή κάποια ψιλοβρόχια στη μακρόχρονη αυτή διάρκεια, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ μας μια νεροποντή ή μια καταιγίδα που θα κατάφερνε να μας χωρίσει. Το λέω με όλη μου την καρδιά αυτό, είμαι το ίδιο ερωτευμένος με την Κάκια, όπως ήμουνα και τότε”.

Τα περισσότερα χρόνια του έγγαμου βίου τους, συνυπήρχαν και στο θεατρικό σανίδι. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, δημιούργησαν τον δικό τους θίασο, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το «Αγάπη μου Ουά ουα» την μεγαλύτερη και μακροβιότερη θεατρική επιτυχία της εποχής. Παρόλο που ήταν συνεχώς μαζί, δήλωναν ότι δεν είχαν βαρεθεί ούτε μία στιγμή ο ένας τον άλλο.

@finosfilm

Τον ακολούθησε στον θάνατο

Το μεγάλο δέσιμο που είχαν οι δύο ηθοποιοί, έμελλε να αποδειχτεί και με τον θάνατό τους. Πρώτος ο Κώστας Ρηγόπουλος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2001 από εγκεφαλικό. Για έξι μήνες ήταν σε κώμα και η αγαπημένη του Κάκια δεν έφυγε λεπτό από κοντά του.

Τον θάνατό του συντρόφου της ζωής της ,η Κάκια Αναλυτή δεν μπόρεσε να τον διαχειριστεί. Ο πόνος της απώλειάς του αποδέχθηκε δυσβάσταχτος για εκείνη. Την 1η Ιουνίου του 2002, η ηθοποιός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, προδομένη από την καρδιά της. Πολλοί είπαν, ότι δεν άντεξε τον χαμό του Ρηγόπουλου.

Αυτό ήταν κάτι που πίστευε και η κόρη τους, Ζωή η οποία είχε μιλήσει σε συνέντευξή της για τον θάνατο των γονιών της αλλά και το πώς διαχειρίστηκε η μητέρα της την απώλεια του πατέρα της.

«Σαφώς, η μητέρα μου δεν άντεξε μακριά του. Η μάνα μου με τον πατέρα μου ήταν πολύ δεμένοι από μικροί και η ζωή της ήταν πολύ συνυφασμένη με τη δική του», είχε πει.

Διαβάστε επίσης

Share: