Μεγαλείο ψυχής: Ο Άλεξ Ρόκα με 76% εγκεφαλική παράλυση, έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο στη Βαρκελώνη

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ζωής, θέλησης και του μεγαλείου ψυχής. Ο 32χρονος Καταλανός είναι ο νέος αγαπημένος ήρωας όλου του πλανήτη που με δέος υποκλίνεται σε αυτόν.

Ο Άλεξ Ρόκα έχει 76% εγκεφαλική παράλυση και κατάφερε να ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, έτρεξε 42.19 χιλιόμετρα σε 5 ώρες, 50 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, καταλαμβάνοντας την 10.754η θέση στον μαραθώνιο που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στη Βαρκελώνη.

Με τη βοήθεια και την επίβλεψη ψυχολόγου και διατροφολόγου, ο Ισπανός δρομέας έκανε ειδική προπόνηση για να καταφέρει να γράψει ιστορία ως ο πρώτος με τόσο μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, που τερματίζει έναν μαραθώνιο, δίνοντας έτσι παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης.

Ο Καμπίγιο είχε προηγουμένως τερματίσει σε έξι ημιμαραθωνίους, είχε ολοκληρώσει πέντε αγώνες τριάθλου, ένα aquathlon, αλλά και αγώνες ορεινής ποδηλασίας, δείχνοντας ότι όλα είναι δυνατά. Μετά το νέο ιστορικό του επίτευγμα έστειλε το δικό του μήνυμα: «Όποιος έχει έναν στόχο, με θυσίες, στάση και ομαδική δουλειά μπορεί να τον πετύχει. Αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο να με δουν να περνάω τη γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου και να πουν στον εαυτό τους: Μπορώ να το κάνω αυτό».

Διαβάστε επίσης

Share: