Η Ντρου Μπάριμορ μιλά ανοιχτά για την περιεμμηνόπαυση – Η άγνωστη περίοδος πριν την εμμηνόπαυση

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι διάσημες γυναίκες που μιλάνε ανοιχτά για την εμμηνόπαυση, προσπαθώντας μέσα από τις δικές τους εμπειρίες και μηνύματα, να καταρρίψουν τα ταμπού και τα στερεότυπα, γύρω από το θέμα αυτό.

Η Ντρου Μπάριμορ, η οποία μιλάει πάντα ανοιχτά για θέματα που την αφορούν, ακόμη και πιο προσωπικά, αυτή τη φορά αναφέρθηκε σε μία όχι και τόσο γνωστή περίοδο της γυναίκας, την περιεμμηνόπαυση. Πρόκειται για την περίοδο που προηγείται της εμμηνόπαυσης.

Η ηθοποιός φιλοξένησε στην εκπομπή της την Gayle King του CBS News και μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες για την περίοδο αυτή.

«Συνειδητοποίησα ότι είχα μπει στην περιεμμηνόπαυση όταν άρχισα να έχω περίοδο κάθε δύο εβδομάδες», ανέφερε η Μπάριμορ. «Ήταν πολύ βαριά ροή; Γιατί αυτή είναι μία ένδειξη», της απάντησε η καλεσμένη της. «Ναι, σαν έφηβη. Ένας γιατρός μου είπε ότι αυτό θα μπορούσε να κρατήσει, στη χειρότερη, έως και 10 χρόνια. Κι εγώ είπα ότι δεν θα βγάλω 10 χρόνια σε αυτή την κατάσταση».

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η πρώτη φορά μοιάζει με σκηνή εγκλήματος. Επίσης είχα απίστευτες εξάψεις… Ήμουν στο κόκκινο χαλί και οι φωτογράφοι με ρωτούσαν αν είμαι καλά επειδή ίδρωνα κι εγώ τους έλεγα απλά έχω εξάψεις. Πρέπει επιτέλους να λέμε τις λέξεις εξάψεις, εμμηνόπαυση, στεγνός κόλπος», είπε με τη σειρά της η Gayle King.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μάς έχουν μάθει να νιώθουμε γριές επειδή τελειώνει η περίοδος. Και είναι ψέμα. Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι πρέπει να μιλάμε για αυτό και όχι να είναι ταμπού, έτσι όπως έκαναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας. Να μιλάμε, όχι μόνο με τις κόρες αλλά και με τους γιους μας. Όλοι πρέπει να είναι ενήμεροι», ήταν το μήνυμα που έστειλαν, μέσα από την εκπομπή.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα