Search
Close this search box.

Πέθανε η γυναίκα του ζευγαριού στο εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ Γούντστοκ- Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία

.

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες που έγινε σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ του Γούντστοκ, ενώ αποτέλεσε και το εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ, Woodstock.

Φυσικά, αναφερόμαστε στη φωτογραφία του ζευγαριού που απαθανατίζεται από τον φακό του διάσημου φωτογράφου, Burke Uzzle, αγκαλιασμένο και τυλιγμένο με μία κουβέρτα. Πρόκειται για τους Bobbi Kelly και Nick Ercoline, οι οποίοι έμειναν μαζί 54 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος της γυναίκας, πριν λίγες ημέρες.

«Με περισσή θλίψη ανακοινώνω στην οικογένεια και τους φίλους μου στο FB, ότι μετά από 54 χρόνια κοινής ζωής, πέθανε η όμορφη σύζυγός μου, Bobbi, χθες το βράδυ, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της» έγραψε το περασμένο Σάββατο ο Nick Ercoline στο Facebook.

«Έζησε καλά τη ζωή της και έφυγε από αυτόν τον κόσμο σε ένα πολύ καλύτερο μέρος. Αν την γνωρίζατε, την αγαπούσατε. Έζησε σύμφωνα με το ρητό της, ‘Να είσαι ευγενικός», συμπλήρωσε στη συγκινητική του ανάρτηση.

Το ζευγάρι που έγινε διάσημο στα πέρατα του κόσμου, χωρίς καν να το γνωρίζει, έμεινε μαζί και αγαπημένο περισσότερο από μισό αιώνα. Η Bobbi αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της, ήταν δίπλα της τις τελευταίες ώρες εκείνος και οι γιοι τους, εκπληρώνοντας την επιθυμία της, να έχει κοντά της την οικογένειά της.

Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία

Ο Nick Ercoline και η Bobbi Kelly ήταν 20 ετών όταν ο φωτογράφος Burke Uzzle τράβηξε τη διάσημη φωτογραφία στο τριήμερο φεστιβάλ του Γούντστοκ που προσέλκυσε πάνω από 400.000 άτομα. Μάλιστα, το θρυλικό Φεστιβάλ ενώ ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει για τρεις ημέρες σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στη Νέα Υόρκη, από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου του 1969, τελικά κράτησε τέσσερις ημέρες, και ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου.

Το νεαρό ζευγάρι γνωρίστηκε τον Μάιο του 1969. Όπως είχαν εξομολογηθεί οι ίδιοι στην εφημερίδα The Post το 2019, πήραν τελευταία στιγμή την απόφαση να πάνε στο φεστιβάλ. Μεταβήκαν σε αυτό με ένα Chevrolet Impala station wagon, το οποίο τελικά εγκατέλειψαν περίπου τέσσερα ή πέντε μίλια μακριά από τον χώρο της συναυλίας. Καθώς περπατούσαν το υπόλοιπο της διαδρομής, η Bobbi βρήκε την κουβέρτα.

«Καθώς μπαίναμε μέσα, πήρα την κουβέρτα γιατί σκέφτηκα ότι χρειαζόμασταν κάτι για να καθίσουμε», είπε η Bobbi. «Ήταν απλώς πεταμένη, οπότε την άρπαξα και από εκεί προήλθε η ροζ κουβέρτα», είχαν αποκαλύψει.

Βρήκαν ένα σημείο στην κορυφή ενός λόφου, όπου ο Uzzle φωτογράφισε το ζευγάρι.

Η κοινή ζωή μετά το Γούντοστοκ

Η Bobbi και ο Nick αρραβωνιάστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1970 και παντρεύτηκαν στις 27 Αυγούστου 1971, λίγες μέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του Woodstock, ενώ απέκτησαν δύο γιους.

Η φωτογραφία τους έγινε εξώφυλλο του άλμπουμ Woodstock, οι ίδιοι όμως δεν το γνώριζαν. Το ανακάλυψαν τυχαία, καθώς άκουγαν το άλμπουμ με έναν φίλο τους. Μάλιστα, το ζευγάρι που με τα χρόνια έγινε διάσημο και τους αναγνώριζαν παντού, κρατούσε τη φωτογραφία στο σαλόνι τους σπιτιού τους.

Η Bobbi είχε δηλώσει στην The Post ότι θέλουν η φωτογραφία τους να εμπνεύσει ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και ελπίδας στις επόμενες γενιές.

«Ελπίζω απλώς ότι όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν αυτή τη φωτογραφία και σκέφτονται πόσο χαοτικό, ταραγμένο κόσμο έχουμε αυτή τη στιγμή, θα νιώσουν ότι υπάρχει πάντα ελπίδα».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα