Τα 7 τοξικά πράγματα που κάνουμε μέσα στη σχέση μας

Η σχέση κρύβει πολλές συνήθεις που τις θεωρούμε φυσιολογικές, αλλά στην πραγματικά κάνουμε τοξικά πράγματα που υπογείως την καταστρέφουν. Δεν υπάρχουν ονειρικές σχέσεις, όλες περνάνε τα προβλήματά τους. Θα υπάρξουν διαφωνίες, φωνές, καυγάδες, κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη και έρωτας. Η κρυφή πληγή της σχέσης είναι η τοξικότητα που δημιουργούμε άθελά μας.

Διαβάστε τα 7 τοξικά πράγματα που κάνουμε και προσπαθήστε να τα βγάλετε από την ζωή σας.

  1. Η ζήλια είναι φυσιολογική όταν βρίσκεται σε χαμηλούς τόνους, Η έντονη ζήλια δημιουργεί προβλήματα, πρώτα ψυχολογικά, ενώ μετά διεισδύουν μέσα στη σχέση και στο τέλος την καταστρέφουν. Δεν πρέπει να την θεωρείτε κολακευτική.
  2. Οι πολλές διαφωνίες και οι έντονοι καυγάδες δεν φανερώνουν πάθος και πιο έντονη επιθυμία. Συνήθως κρύβουν έντονο εγωισμό χωρίς την επιθυμία να συζητηθεί και να λυθεί το πραγματικό πρόβλημα.
  3. Η καταπίεση πρέπει να συζητιέται και να απελευθερώνεται, δεν πρέπει να συσσωρεύεται για να καλύψουμε τις ανάγκες του συντρόφου.
  4. Η κριτική με αυστηρό τρόπο. Το σημείο της κρίσης με το σημείο της προσβολής είναι ένα πολύ λεπτό σημείο.
  5. Οι υποψίες που έχεις για τον σύντροφο σε οδηγούν πολλές φορές σε πράξεις που μετά ντρέπεσαι, όπως να ψάχνεις το κινητό του, τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, κτλ. Η ζημιά έχει γίνει γιατί ο εγκέφαλος έχει καταγράψει υποψία που αργεί να φύγει, κάποιες φορές δεν φεύγει και ποτέ. Αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.
  6. Το καυστικό χιούμορ που τις περισσότερες φορές εκφράζεται επίτηδες για να μειώσεις τον σύντροφο ή για να του περάσεις ένα έμμεσο μήνυμα.
  7. Η αδράνεια στα προβλήματα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, πρέπει να υπάρχει συζήτηση και λύση και όχι απάθεια

Photo cover:pixabay.com/Ruth Archer

Διαβάστε επίσης:

Share: