Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ένα τοξικό άνθρωπο στη ζωή σας

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι πραγματικά αρπακτικά. Μόλις μπουν στα νύχια τους, μερικές φορές είναι δύσκολο να τους ξεφύγεις. Αν και είναι προικισμένοι στην τέχνη της υποκρισίας και του ψέματος, δεν είναι αδύνατο να τους αναγνωρίσουμε και να τους ξεφορτωθούν μια για πάντα.

Μάθετε τα 10 σημάδια των τοξικών ανθρώπων

 1. Πάντα δημιουργούν ένταση
  Ένα κακόβουλο άτομο τείνει να έχει αρνητική στάση. Είναι αισθητό όταν δεν είσαι ποτέ άνετος και πάντα αγχώνεσαι στην παρουσία του.
 2. Μονοπωλούν το πάτωμα
  Οι τοξικοί άνθρωποι δεν σέβονται τη γνώμη κανενός, μόνο η γνώμη τους μετράει. Γι’ αυτό τους αρέσει να μονοπωλούν τη συζήτηση και να αποκόπτουν συνεχώς τους ανθρώπους που προσπαθούν να επέμβουν.
 3. Όπου κι αν πάνε, ακολουθεί μπελάς
  Είτε πρόκειται για την ενσωμάτωση μιας νέας ομάδας φίλων είτε σε ένα οικογενειακό δείπνο, οι διαφωνίες και τα προβλήματα δεν αργούν ποτέ να προκύψουν παρουσία τους.
 4. Πάντα πιστεύουν ότι έχουν δίκιο
  Πεισμωμένοι και πεισματάρηδες, το να τους δείχνετε ότι κάνουν λάθος είναι άχρηστο, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείτε τη λογική. Ο υπερμεγέθης εγωισμός τους θα τους εμποδίσει να δουν την αλήθεια.
 5. Σου στραγγίζουν τον χρόνο
  Το αν είσαι απασχολημένος ή όχι δεν έχει σημασία για αυτούς. Πρέπει να είστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Αν όχι, οι τοξικοί άνθρωποι δεν θα διστάσουν να σας κάνουν να νιώσετε ένοχοι που τους αγνοήσατε.
 6. Δείχνουν αναισθησία
  Ο πόνος και η θλίψη των άλλων δεν τους επηρεάζει. Μπορεί να προσποιούνται ότι είναι συμπονετικοί, αλλά μην με παρεξηγήσετε: Αυτή είναι απλώς μια στρατηγική παρηγοριάς.
 7. Τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής
  Οι τοξικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τους αξίζει να βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου. Ως αποτέλεσμα, λατρεύουν και αναζητούν όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή για να τραβήξουν την προσοχή στον εαυτό τους.
 8. Λένε ψέματα ψυχαναγκαστικά
  Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε συνεχή ψέματα. Η αλήθεια είναι μια έννοια που δεν καταλαβαίνουν. Υπό αυτή την έννοια, στρέφονται συνεχώς στην προσομοίωση.
 9. Τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο
  Το να χειραγωγούν τους άλλους είναι ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι. Ο έλεγχος είναι κάτι που τους ικανοποιεί στον υψηλότερο βαθμό.
 10. Είναι κυκλοθυμικοί
  Ανά πάσα στιγμή, ένας τοξικός άνθρωπος μπορεί να μετατρέψει μια χαρούμενη και γαλήνια στιγμή σε πραγματικό κατακλυσμό. Η διαρκώς μεταβαλλόμενη διάθεσή του είναι συνήθως πηγή έντασης.

Photo cover:pixabay.com/geralt/anger

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα