Τα πρώτα ραντεβού κρύβουν μία μαγεία. Ένα μυστήριο και μια γλυκιά αγωνία. Είναι, όμως και αρκετά άβολα και οι αμήχανες στιγμές πολλές.
Το, δε, μεγαλύτερο άγχος των περισσοτέρων στο πρώτο ραντεβού, είναι να πούνε κάτι ωραίο για να εντυπωσιάσουν το άτομο που τους αρέσει. Και είναι αυτή η άβολη στιγμή που ψάχνεις την καλή την ατάκα και δεν σου έρχεται.
Ε, από αυτή την άβολη στιγμή έρχεται σε… σώσει, η τεχνητή νοημοσύνη! Ακούγεται τρομακτικό και αρκετά cringe. Και είναι, διότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη θα σας δώσει τις τέλειες ατάκες για να πείτε κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη “εισβάλλει” στο πρώτο ραντεβού
Η αλήθεια είναι πως η ιδέα της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία των ραντεβού δεν είναι εντελώς νέα. Εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούν ήδη αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να προτείνουν ταίρι και να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών τους. Ωστόσο, αυτή η νέα τεχνητή νοημοσύνη πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, αναλύοντας τη συνομιλία σας και παρέχοντας ανατροφοδότηση και προτάσεις σε πραγματικό χρόνο.
Λειτουργεί ακούγοντας τη συνομιλία σας και αναλύοντας τον τόνο, το συναίσθημα και το θέμα της συζήτησής σας. Με βάση αυτή την ανάλυση, θα προτείνει τις σωστές φράσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να συνεχίσετε τη συζήτηση και να κάνετε εντύπωση στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Και στο σημείο αυτό ξεκινάει μία μεγάλη συζήτηση για την “εισβολή” της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας με αυτόν τρόπο. Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας θεωρούν κάτι σαν ευλογία τη συγκεκριμένηε φαρμογή,αφού σε βγάζει από μία εξαιρετικάαβολη θέση, ενώ ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να αποτύχει το πρώτο ραντεβού.
Και υπάρχουν κι εκείνοι που τονίζουν πως έτσι χάνεται η μαγεία, η αυθεντικότητα και πάνω απ’ όλα η ειλικρίνεια. Και πως με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις μία αληθινή σύνδεση με τον άλλον. Κι επιπλέον, όπως τονίζουν, ακόμη και αν στο πρώτο ραντεβού εντυπωσιάσεις με τις ατάκες που θα σου προσφέρει στο πιάτο η τεχνητή νοημοσύνη, στη συνέχεια θα φανεί η πραγματικότητα.
Άραγε, τι ισχύει στην πραγματικότητα; Είναι ευλογία ή κατάρα η εφαρμογή αυτή;