Πάρε στα χέρια το παρελθόν σου

«Παιδικά τραύματα»: Το μέλλον μπορείς να το πάρεις στα χέρια σου… Αν σου έλεγα όμως ότι μπορείς να πάρεις και το παρελθόν σου;

Όταν πριν από χρόνια ακούσαμε για πρώτη φορά να μας μιλούν οι Περουβιανοί δάσκαλοι για την κοσμοθεωρία των Άνδεων, και συγκεκριμένα για μια πρακτική που βοηθά να απαλλαγείς από όσα κουβαλάς από το παρελθόν σου, σκεφτήκαμε «να, άλλος ένας που λέει ότι θα μας απαλλάξει από τα τραύματα της παιδικής ηλικίας». Από αυτή την άποψη είχαμε δίκηο, αλλά δεν ήταν σωστή η μετάφραση. Η ακριβής φράση ήταν «να πάρεις στα χέρια το παρελθόν σου», όχι «να απαλλαγείς από αυτό».

Αυτή είναι η διαφορά, γιατί το παρελθόν σου δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Μπορεί όμως να σταματήσει να είναι μια σιδερένια μπάλα δεμένη στο πόδι σου, που θα την σέρνεις μια ζωή. Αυτό σημαίνει να πάρεις εσύ το τιμόνι, σταματώντας να είσαι έρμαιο αποτυπωμάτων.

Και η πρακτική, πράγματι «δουλεύει». Μια απλή πρακτική, εύκολη σαν παιχνίδι, που χρησιμοποιεί την σκέψη σου και την απόφασή σου να ξεμπερδεύεις μια για πάντα με αυτό. Δεν είναι παρά μια θέαση των γεγονότων που συνέβησαν, ένα σκάψιμο στη μνήμη, μέσα από ένα παντοδύναμο εργαλείο: την ζωτική ενέργεια. Την μεγάλη θεραπεύτρια.

Τα «παιδικά τραύματα» καθορίζουν συμπεριφορά, πεποιθήσεις, την οπτική από την οποία βλέπεις πλέον την ζωή.

Με την πρακτική αυτή, αλλάζεις την οπτική και τα πραγματα τοποθετούνται στην σωστη τους θεση. Το βάρος των γεγονότων εξασθενίζει, αφήνοντας τις αναμνήσεις στην θέση τους, ως απλές -πλέον- αναμνήσεις. Αποφορτισμένες από το συναισθηματικό φορτίο.

Και η έκπληξη έρχεται όταν απογυμνώνεις από βάρος αυτές τις τραυματικές εμπειρίες και βλέπεις ότι η σκιά που έριχναν, σκίαζε και άλλα γεγονότα, που είχες ξεχάσει και που τώρα μπορείς να τα θυμηθείς, αντικαθιστώντας τον φόβο με δύναμη.

Η ιστορία μας, είναι η προσωπική μας δύναμη!

Όταν οι Juan & Ivan Nunez del Prado κλήθηκαν να διδάξουν στο Ινστιτούτο Γιουνγκ της Ζυρίχης, ο λόγος ήταν απλός: η συνταγή για την πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μεγάλου Καρλ Γιουνγκ βρήκε πρόσφορο έδαφος στην αρχαία παράδοση των Άνδεων.

Η παράδοση των Άνδεων βασίζεται στην ισορροπία του ανθρώπου μέσα στην φύση. Και πράγματι, αν κοιτάξει κανείς την φύση, θα παρατηρήσει ότι δεν λειτουργεί τίποτα με δυσαρμονία. Σε αυτή την αρχή βασιζόμαστε για να κοιτάξουμε το παρελθόν μας στα μάτια, χωρίς πόνο, χωρίς φόβο, χωρίς αναστεναγμό.

Η συνταγή είναι αρχαία, αλλά το μέλι ακόμα γλυκό για όλους μας!

Περισσότερα, στο Divine Nektar Workshops (www.nektarflow.gr / soqtantin@gmail.com / 6971806490)

Photo cover:pixabay.com/Monsterkoi/travel

Διαβάστε επίσης:

Share:

Divine NEKTAR

Divine NEKTAR

Αλλάζοντας την οπτική σου, αλλάζεις την ζωή σου, αλλάζεις τον κόσμο σου Μια σειρά από βιωματικές απλές πρακτικές, που έρχονται στην Ελλάδα από το μακρινό Περού, αποκλειστικά από την DivineNEKTAR και τους Juan & Ivan Nunez del Prado. Το μονοπάτι του Μύστη, της Καρδιάς και της Υλοποίησης, έρχονται τον Ιούνιο σαν ένα αρχαίο μυστικό γνώσης, δύναμης, αρμονίας και υγείας. 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου. CONTACT: www.nektarflow.gr, soqtantin@gmail.com. CALL 6971806490 - 6978772377
Αλλάζοντας την οπτική σου, αλλάζεις την ζωή σου, αλλάζεις τον κόσμο σου Μια σειρά από βιωματικές απλές πρακτικές, που έρχονται στην Ελλάδα από το μακρινό Περού, αποκλειστικά από την DivineNEKTAR και τους Juan & Ivan Nunez del Prado. Το μονοπάτι του Μύστη, της Καρδιάς και της Υλοποίησης, έρχονται τον Ιούνιο σαν ένα αρχαίο μυστικό γνώσης, δύναμης, αρμονίας και υγείας. 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου. CONTACT: www.nektarflow.gr, soqtantin@gmail.com. CALL 6971806490 – 6978772377

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα