Search
Close this search box.
@ Instagram/seitis

Μιχάλης Σεΐτης: Ο Παραολυμπιονίκης με την τεράστια δύναμη ψυχής, δεν σταματά να μας εμπνέει

Σε έναν κόσμο γεμάτο influencers που διαφημίζουν έναντι αμοιβής τις πραμάτειές τους ή τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους. Σε έναν κόσμο, όπου παντός είδους celebrities δημοσιεύουν στα social media φωτογραφίες τους τίγκα στα φίλτρα, δείχνοντας μια ψεύτικη εικόνα, υπάρχει και ο Μιχάλης Σεΐτης.

Μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις, ένας άνθρωπος με τεράστια δύναμη ψυχής που μοιράζεται με τον κόσμο την αλήθεια του. Ο Παραολυμπιονίκης που μέσα από την προσωπική του ιστορία, στέλνει μηνύματα ενθάρρυνσης και μας δείχνει τον τρόπο πώς μπορούμε να νικήσουμε όσα εμπόδια μάς φέρνει η ζωή.

Πέσε κάτω 7 φορές, σήκω όρθιος 8“, γράφει σε μία από τις αναρτήσεις του ο Μιχάλης Σεΐτης, ο οποίος έπεσε κάτω και κατάφερε να σηκωθεί! Ο Μιχάλης είναι ο influencer που θέλουμε. Είναι ένα αληθινό πρότυπο για μικρούς και μεγάλους.

Το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του!

Ήταν το 2013, όταν όλο ο αθλητικός κόσμος στην Ελλάδα συγκλονίζεται, όταν ενημερώθηκε για το τροχαίο ατύχημα του Μιχάλη Σεΐτη, που είχε ως συνέπεια να χάσει το δεξί του πόδι.

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, επιστρέφοντας από κάποια νυχτερινή έξοδο με μια δανεική μοτοσικλέτα, σε ένα σημείο με κακό φωτισμό στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, τον τόπο καταγωγής τους, έπεσε πάνω στους πάγκους της λαϊκής αγοράς που είχαν στηθεί για την επόμενη μέρα. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σχεδόν ημιθανής, με φριχτούς πόνους και ακατάσχετη αιμορραγία στο ένα πόδι.

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Thema People είχε δηλώσει για το ατύχημα που το άλλαξε τη ζωή: “Ξύπνησα δύο ημέρες μετά το ατύχημα. Όταν κοίταξα κάτω από το σεντόνι αντιλήφθηκα ότι μου έλειπε το ένα πόδι. Δεν χρειάστηκε να με ενημερώσει κάποιος για τα κακά μαντάτα, τα είχα δει και νιώσει μόνος μου. Οι γιατροί έκαναν το καλύτερο, αλλά δεν υπήρχε σωτηρία-ή θα ζούσα ή θα έχανα το πόδι μου. Τη στιγμή που το συνειδητοποίησα αυτό ένιωσα ευτυχής. Γιατί όχι μόνο ζούσα, αλλά ήθελα πλέον να δώσω στη ζωή μου ένα ουσιαστικό νόημα. Δεν είχε περάσει ούτε μήνας όταν βρέθηκα και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, φορώντας φόρμες και παπούτσια με σπάικς. Ήμουν πιο ώριμος και πιο συνειδητοποιημένος. Διψούσα για υψηλές επιδόσεις και ρεκόρ”.

Η θέληση να αγωνιστεί ξανά

Μάλιστα, όπως είχε εξομολογηθεί: “Όπως δεν με τρομάζει και το μεταλλικό μέλος μου, καθώς το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι πια του σώματός μου. Όταν έχεις καλό μεταβολισμό τα μεταβολίζεις όλα, τα καλά και τα κακά. Η ουσία είναι να μη θρηνείς πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά να ενεργοποιήσεις μέχρι και το τελευταίο σου κύτταρο. Το ατύχημα ήταν ένας τρόπος για να αντιληφθώ ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Ούτε η επιτυχία, ούτε η υγεία, ούτε και η ίδια η ζωή. Όσο πιο γρήγορα υιοθετήσουμε αυτή την άποψη τόσο πιο κοντά στην ευτυχία θα βρεθούμε”.

Ο Μιχάλης Σεΐτης μάς συγκινεί εντός γηπέδων κι εκτός με τη στάση ζωής του και την κοσμοθεωρία του. Όταν είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Τσιμιτσέλη, “Fishy” μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στη μεγάλη θέληση που είχε για να αγωνιστεί ξανά.

“Είχα ένα ατύχημα πριν από 9 χρόνια περίπου με τη μηχανή όπου έχασα το δεξί μου πόδι κάτω από το γόνατο. Ήμουν αθλητής στίβου, έγινε το ατύχημα και ήθελα να συνεχίσω. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα σταματήσω γιατί μου άρεσε να τρέχω. Στο μυαλό μου ήταν πώς θα γίνει πιο γρήγορα να σηκωθώ να περπατήσω και να συνεχίσω. Έτρεξα τρεις μήνες μετά το ατύχημα που είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Το ήθελα πολύ και ήμουν τυχερός που βρέθηκε ο άνθρωπος που με βοήθησε να τρέξω, ο Κωνσταντίνος Χρονόπουλος. Μου είπαν αμέσως πώς θα με στηρίξουν και με το πρόσθετο μέλος για να τρέξω σε αγώνες”, είχε αναφέρει.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα