Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας

Ωστόσο, πολλές φορές θεωρούμε πως ο καθαρισμός που κάνουμε στην επιδερμίδα μας δεν αποδίδει. Σύμφωνα με την επιστημονική γνώμη της Dr. Marisa Garshick, δεν φταίει πάντα το καθαριστικό προϊόν που δεν βλέπουμε στον καθρέφτη μας τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πολύ συχνά επαναλαμβάνουμε “κακές” συνήθειες που εμποδίζουν το σωστό καθαρισμό.

Μήπως σε κάποια από αυτές τις 7 περιπτώσεις νιώθεις ότι βλέπεις τον εαυτό σου;

  • Χρησιμοποιείς λάθος φόρμουλα καθαριστικό

Πριν ξεκινήσεις με συνέπεια τη ρουτίνα καθαρισμού σου θα πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες του δέρματος σου, ξεκινώντας από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν πολλοί τύποι δέρματος, όπως το μεικτό και το λιπαρό. Η επιλογή του κατάλληλου για τον τύπο της επιδερμίδας σου καθαριστικού είναι το “κλειδί” για να ξεκινήσεις να βλέπεις θετικά αποτελέσματα.

  • Δεν αφαιρείς (σωστά) το makeup σου

Αν και η αφαίρεση του makeup είναι για πολλές από εμάς μία κουραστική πρακτική, πρέπει να αναλογιστείς ότι πολλά από τα προϊόντα του makeup μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία μας. Οι ειδικοί προτείνουν διπλό καθαρισμό και καθαριστικά με βάση το λάδι ή το νερό μικκυλίου.

  • Πλένεις το πρόσωπο σου πολύ συχνά ή καθόλου

Σύμφωνα με την Dr. Marisa Garshick οι ιδανικές ημερήσιες φορές πλύσεων του προσώπου είναι μία ή δύο. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως ο τύπος δέρματος μας. Για παράδειγμα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα μπορείς να καθαρίζεις το πρόσωπο σου μία φορά, πριν τον βραδινό ύπνο. Από την άλλη, αν η μέρα σου συμπεριλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, το να πλύνεις το πρόσωπο σου πάνω από δύο φορές δεν είναι λάθος, αντίθετα μπορεί να είναι αναγκαίο.

  • Χρησιμοποιείς λάθος θερμοκρασία νερού

Ειδικά τις κρύες μέρες του χρόνου μπορεί να νιώθεις ωραία να πλύνεις το πρόσωπο σου με αρκετά ζεστό νερό. Αυτό που μάλλον δεν ξέρεις είναι ότι το ζεστό νερό στεγνώνει την επιδερμίδα, για αυτό το λόγο συνιστάται η χρήση χλιαρού νερού.

  • Κάνεις πολύ συχνά απολέπιση

Συμφωνούμε, το να παρατηρείς μαύρα στίγματα στην επιδερμίδα σου είναι το λιγότερο εκνευριστικό. Όμως από την άλλη το να κάνεις διαρκώς απολέπιση με “σκληρά” απολεπιστικά προϊόντα μπορεί να ερεθίσει ή και να προξενήσει τραυματισμούς στο δέρμα σου.

  • Κάνεις λάθος εφαρμογή του καθαριστικού

Ίσως ήρθε η ώρα να χρονομετρήσεις το πόσο διαρκεί ο καθαρισμός σου. Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι καθαρίζουμε το πρόσωπο μας βιαστικά. Ένας μέσος όρος που είναι ικανοποιητικός για αυτή την πρακτική είναι περίπου τα 30 με 60 δευτερόλεπτα.

  • Καθυστερείς να βάλεις την ενυδατική κρέμα σου

Για το τέλος αφήσαμε και το τελευταίο βήμα την ενυδατική κρέμα. Η σωστή στιγμή για την ενυδατική είναι ακριβώς μετά τον καθαρισμό. Με αυτόν τον τρόπο “παγιδεύουμε” την υγρασία του δέρματος. Με λίγα λόγια κλειδώνουμε το αποτέλεσμα προκειμένου να έχουμε ότι ακριβώς υπόσχεται η ονομασία της κρέμας. Ενυδάτωση!

Photo cover:pixabay.com/Engin_Akyurt/woman

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα