Αλέν Ντελόν: Μιλάει για την Μπριζίτ Μπαρντό και τις γυναίκες της ζωής του

Ο  Αλέν Ντελόν ανατρέχει στη σχέση του με την Μπριζίτ Μπαρντό, «όσο περίεργο κι αν φαίνεται…»

Στις 5 Μαΐου κυκλοφόρησε το «Alain Delon, Amours et Mémoires», ένα νέο βιβλίο που κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του διάσημου ηθοποιού. Ο ίδιος υπέγραψε τον πρόλογο του βιβλίου και τίμησε τις γυναίκες της ζωής του.

Ο Αλέν Ντελόν εκμυστηρεύεται ότι ήθελε  «ο καλύτερος, ο πιο όμορφος, ο πιο δυνατός» για τις γυναίκες στη ζωή του. «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να γίνω ηθοποιός. Μπήκα στον χώρο και συνέχισα να παίζω από γυναίκες και για γυναίκες», πρόσθεσε, στον πρόλογο ενός βιβλίου αφιερωμένου σε αυτόν, που εκδόθηκε στις 5 Μαΐου από τις Editions de La Martinière. Εικονογραφημένο με προσωπικές φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν, το «Alain Delon, Amours et Mémoires» κάνει μια αναδρομή στην παιδική ηλικία και την καριέρα του θρύλου του γαλλικού κινηματογράφου.

«Η αγάπη με οδηγούσε πάντα να ξεπερνάω τον εαυτό μου», γράφει ο Ντελόν σε αυτό το βιβλίο της Ντενίτζα Μπάντσεβα, στενής συνεργάτιδας του ηθοποιού που έχει συλλέξει ανέκδοτες μαρτυρίες. “Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ να γίνω ηθοποιός. Μπήκα στο επάγγελμα και συνέχισα να παίζω από γυναίκες και για γυναίκες”, επιβεβαιώνει ο 87χρόνος σήμερα Ντελόν, 87 ετών, επικαλούμενος επίσης τις ηθοποιούς Brigitte Auber, Michèle Cordoue, Romy Schneider, Nathalie Delon και Mireille Darc ως μητέρα των δύο τελευταίων παιδιών του, Rosalie van Breemen .

«Αν υπάρχει κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, αυτό είναι για την καριέρα μου» που «δεν θα υπήρχε χωρίς τις συναντήσεις με τους μεγάλους κινηματογραφιστές που με διέπλασαν και με εξύψωσαν», εκτιμά ο ηθοποιός που τον σκηνοθέτησε ο Ρενέ Κλεμέν, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville και Joseph Losey. Ο Ζαν Φρανσουά Ντελόν, αδερφός του ηθοποιού και βοηθός σκηνοθέτη στο «Borsalino» ή «La Veuve Couderc», αφηγείται την παιδική τους ηλικία και παραδίδει αναμνήσεις από τα γυρίσματα. Ο Κόστα-Γκράβας, για τον οποίο ο Ντελόν είναι «το θηρίο του γαλλικού κινηματογράφου, αναντικατάστατος και αμίμητος», μαρτυρούν επίσης η Σοφία Λόρεν, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Τζέιν Μπίρκιν και η Ναταλί Μπάι.

Τέλος στις φήμες για τη σχέση του με την Μπαρντό
Ο Αλέν Ντελόν , μερικές από τις προσωπικές θέσεις του οποίου έχουν πυροδοτήσει διαμάχες, αφιερώνει αυτό το βιβλίο ιδιαίτερα «στους νέους και τους κινηματογραφόφιλους του μέλλοντος». Αποκαλύπτει επίσης μια μεταθανάτια επιστολή που απευθύνεται στη Romy Schneider .

Διαβεβαιώνει επίσης «ότι δεν έχει συμβεί τίποτα, όσο κι αν φαίνεται εκπληκτικό» μεταξύ της Μπριζίτ Μπαρντό και του ίδιου: «εδώ και 65 χρόνια, είχαμε τις καλύτερες φιλικές σχέσεις που υπάρχουν». Σε μια χειρόγραφη μαρτυρία, η Μπαρντό λέει γι ‘αυτόν ότι είναι “ένας κυρίαρχος, που κρύβει την ευαλωτότητά του βρίσκοντας καταφύγιο στη μοναξιά”.
«Αν πρέπει να πεθάνω αύριο, καταλήγει ο ηθοποιός, ο Θεός να το κάνει με αγάπη, και παραφράζοντας τον Musset, θα ήθελα οι άνθρωποι να πουν για μένα: «Υπόφερε συχνά, μερικές φορές έκανε λάθος, αλλά αγαπούσε. Ήταν αυτός που έζησε και όχι ένα τεχνητό πλάσμα που δημιουργήθηκε από την περηφάνια και την ανία του.

Δείτε επίσης

Share: