Πτώση αεροπλάνου για… τα views

Πτώση αεροπλάνου για προβολές στο Youtube: Αμερικανός youtuber αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλάκιση γιατί έριξε επίτηδες το αεροσκάφος του για τα views!
Ο YouTuber βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να πηδά από το επιβατικό του αεροπλάνο πάνω από ένα πάρκο στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια να αφήνει το αεροπλάνο να συντριβεί.

Εσείς, θα ήσασταν έτοιμοι να κάνετε οτιδήποτε για να ενεργοποιήσετε το κοινό σας; Φαίνεται ότι ο Αμερικανός YouTuber Trevor Jacob ήταν και το πήγε λίγο πολύ μακριά όταν συνετρίβη το επιβατικό του αεροπλάνο στην Καλιφόρνια πριν δημοσιεύσει το βίντεο στο κανάλι του. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, δήλωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Στο βίντεό του που προβλήθηκε σχεδόν 3 εκατομμύρια φορές, με τίτλο “I crashed my plane”, ο youtuber, επίσης πιλότος αεροπλάνου, κινηματογραφεί τον εαυτό του σε πλήρη πτήση πάνω από την Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 2021. Ο Trevor Jacob φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης και τελειώνει με εκτίναξη από το αεροπλάνο και selfie stick στο χέρι για να προσγειωθεί, με αλεξίπτωτο, στη μέση της φύσης.

Το αεροπλάνο συντρίβεται θεαματικά στον Εθνικό Δρυμό Los Padres ενώ όλα έχουν τραβηχτεί από κάμερες που τοποθετήθηκαν στο αεροπλάνο. Στη συνέχεια, ο Τρέβορ Τζέικομπ περπατά στα συντρίμμια, όπου ανακαλύπτει, δείχνοντας απογοητευμένος, ότι το απόθεμα νερού που είχε, του έχει τελείωσει.

Οι θεατές τον βλέπουν στη συνέχεια να προχωρά μέσα από θάμνους, πάνω από λόφους και φαινομενικά να αγωνίζεται να φύγει από το σημείο. Εξηγεί ότι διψάει, αισθάνεται χαμένος.

Ξεφορτώθηκε τα συντρίμμια
Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινίσουν τις συνθήκες της συντριβής. Ο Τρέβορ Τζέικομπ είχε λάβει εντολή να κρατήσει τα συντρίμμια του αεροπλάνου του. Ο YouTuber είπε ότι δεν ήξερε πού ακριβώς συνετρίβη το αεροπλάνο, αλλά, σύμφωνα με έγγραφα, αυτός και ένας φίλος του ανέσυραν τα συντρίμμια από το δάσος χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο δύο εβδομάδες μετά το συμβάν. Στη συνέχεια έκοψε το αεροπλάνο σε μικρά κομμάτια και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ παραδέχτηκε ότι ήθελε να εμποδίσει την πρόοδο της έρευνας με το να απαλλαγεί από τα συντρίμμια και ότι έκανε το βίντεο για να κερδίσει χρήματα ως μέρος μιας συνεργασίας με μια εταιρεία. Παραδέχτηκε επίσης ότι είπε ψέματα όταν έδωσε στους ερευνητές αναφορά ότι το αεροπλάνο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο YouTuber ομολόγησε την ενοχή του για την καταστροφή και την απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων με σκοπό την παρεμπόδιση μιας ομοσπονδιακής έρευνας, ένα έγκλημα που τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης είκοσι ετών.

Δείτε επίσης

Share: