Γιώργος Πανόπουλος: «Τι σημαίνει ο Δίας στον Ταύρο-Έχει να συμβεί από το 2012»

Ο Δίας στον Ταύρο (16 Μαΐου 2023-26 Μαΐου 2024)

(επηρεάζει Ταύρους/Σκορπιούς/Υδροχόους/Λέοντες όπως και Παρθένους και Αιγόκερους+ Ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια)

Οι προηγούμενες φορές: 

-1988 (Μάρτιος/Ιούλιος1988-Δεκ88-Μάρτ1989)

-2000 (Ιούλιος/Οκτώβριος1999-Φεβρ/Ιούνιος2000)

-2012 (Ιούνιος2011-Ιούνιος2012)

(τι θετικό συνέβη σε αυτά τα διαστήματα;)

Στους Ιχθύες ο Δίας αποκάλυψε τη διαφθορά και τις στρεβλώσεις των κοινωνικών δικτύων (πόλωση, διχασμός, όχλος,  αντιπαλότητα). Διασκόρπισε ζοφερές προφητείες για την κλιματική αλλαγή και διευκόλυνε τις συγκρούσεις. Στον Κριό ο πλανήτης της σοφίας Δίας είπε  να σταματήσουμε να σχολιάζουμε και να αρχίσουμε να δημιουργούμε.  Ο  Δίας στον Κριό  αναζήτησε τους  νέους ήρωες, τους καλλιτέχνες και τους οραματιστές που θέλουν να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο παρά να παραπονιούνται για τον παλιό. 

Ο Δίας επιβραδύνει την ορμή του όταν μπαίνει στον Ταύρο και στρέφει  την προσοχή στην υλική πλευρά της ζωής οπότε μάς δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουμε τα οικονομικά και περιουσιακά μας στοιχεία, να σταθεροποιήσουμε ό,τι έχουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι μας δίνει ασφάλεια και εκφράζει τη δημιουργικότητά μας.  

Το μότο του Δία στον Ταύρο είναι:  «τον αγώνα τον κερδίζεις αργά και σταθερά». Επικεντρωνόμαστε στα οικονομικά, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα, τη Γη και τη φύση. Ο Ταύρος κυβερνάει το Χρήμα και την Wall Street (που έχει μάλιστα και ένα χάλκινο γλυπτό Ταύρο ως σύμβολο της οικονομικής δύναμης) και ο Ουρανός (ξαφνικές αλλαγές, σοκ, αντισυμβατικότητα) βρίσκεται επίσης στον Ταύρο με αποτέλεσμα συνεχή σκαμπανεβάσματα στο χρήμα, στα χρηματιστήρια και στα νομίσματα. Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία φορά που ο Ουρανός ήταν στον Ταύρο (1935-1942) είχαμε την Μεγάλη Ύφεση.  Μπορούμε να πάρουμε μεγαλύτερα ρίσκα με τον Ουρανό, αλλά στον Ταύρο δεν αρέσουν τα παράτολμα ρίσκα οπότε χρειάζεται μέτρο. 

Οι προηγούμενες διελεύσεις του Δία στον Ταύρο συνέπεσαν με μάλλον ειρηνικές και σχετικά ευημερούσες εποχές για τον κόσμο- όχι για την Ελλάδα του 2012 πάντως που ωστόσο ήρθε οικονομική βοήθεια (;) από το εξωτερικό. Μια εξαίρεση αποτελεί η φούσκα του των dot-com εταιρειών που πτώχευσαν κατά δεκάδες το 2000  αφήνοντας άνεργους χιλιάδες εργαζόμενους. Τότε ο Δίας (επέκταση, ενθουσιασμός, ρίσκο) στον Ταύρο έκανε δύσκολη γωνία τετραγώνου με τον Ποσειδώνα (παραπλάνηση, ψευδαισθήσεις, γείωση) στον Υδροχόο.

Αυτή τη φορά, τώρα στο 2023 η διέλευση του Δία ξεκινάει με το τετράγωνο στις 0ο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Αυτό το ακριβές τετράγωνο θα διαρκέσει όλο το δεύτερο μισό του Μαΐου οπότε είναι πιθανόν να αναδυθούν παρόμοια θέματα με του 2000 με κέντρο αυτή τη φορά την Τεχνητή Νοημοσύνη. Να θυμίσω ότι ο Πλούτωνας κάνει ορατό το αόρατο, αποκαλύπτει ό,τι κρύβεται, ό,τι είναι παράνομο και υπόγειο και λειτουργεί ως καταλύτης βίαιων πολλές φορές εξελίξεων. Η επιθυμία των ολιγαρχών της Τεχνολογίας να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη δύναμή τους (Πλούτωνας στον Υδροχόο) και η απληστία τους να επεκταθούν ακόμα περισσότερο με την τεχνητή νοημοσύνη πιθανότητα θα αποκαλυφθούν με αφορμή ανήθικες ατζέντες και σκοτεινές επιχειρηματικές δοσοληψίες (Ταύρος). 

Προσοχή: 

Σε προσωπικό επίπεδο θέματα που σχετίζονται με δάνεια, τράπεζες, κάρτες, συνεταιρισμούς, χρέη, διατροφές, κληρονομικά, οικονομικές δοσοληψίες, το συντροφικό κοινό ταμείο, τα κοινά οικονομικά της οικογένειας, «τι συνεισφέρεις εσύ, τι βάζω εγώ», υποθήκες, μεταπώληση ακινήτων μπορεί να γίνουν αιτία δυσφορίας, αντιπαλότητας, απογοήτευσης, διαφωνιών, άγχους, φόβων, χειραγώγησης, εκβιασμών.

Γιώργος Πανόπουλος 

Photo cover:pixabay.com/Ben_Kerckx/watch

Διαβάστε επίσης:

Share: