Μέγκαν Φοξ: Υποφέρει από “σωματική δυσμορφία” – Η αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση

Σε πολλούς ακούγεται περίεργο, κι όμως, η Μέγκαν Φοξ, μία από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δηλώνει πως δεν αγάπησε ποτέ το σώμα της και πως υποφέρει από “σωματική δυσμορφία”!

Η Μέγκαν Φοξ παραδέχεται σε βίντεο για το τεύχος «Swimsuit 2023» του Sports Illustrated, στου οποίου το εξώφυλλο φιλοξενείται ότι εξακολουθεί να παλεύει να δει το σώμα της με θετική ματιά. Και μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια είπε: «Έχω σωματική δυσμορφία – δεν βλέπω ποτέ τον εαυτό μου όπως με βλέπουν οι άλλοι». «Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή της ζωής μου που να αγάπησα το σώμα μου, ποτέ, ποτέ» ,παραδέχεται.

Και συνεχίζει την εξομολόγησή της που προκαλεί αίσθηση: «Όταν ήμουν μικρή, αυτή ήταν μια εμμονή που είχα… Είχα επίγνωση όσο ήμουν μικρή ότι δεν ήμουν σίγουρη για το σώμα μου και σίγουρα δεν ήταν πρόβλημα του περιβάλλοντος, καθώς μεγάλωσα σε ένα πολύ θρησκευόμενο περιβάλλον όπου τα σώματα δεν αναγνωρίζονταν καν. Το ταξίδι της αγάπης του εαυτού μου θα είναι ατελείωτο, νομίζω».

Τι είναι η “σωματική δυσμορφία”

Η ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι έπασχε από σωματική δυσμορφία και είχε «πολλές βαθιές ανασφάλειες» σε μια συνέντευξη του Οκτωβρίου 2021 στο British GQ Style. «Μπορεί να κοιτάξουμε κάποιον και να σκεφτούμε, “Αυτό το άτομο είναι τόσο όμορφο. Η ζωή του πρέπει να είναι τόσο εύκολη”. Πιθανότατα δεν αισθάνεται όμως έτσι για τον εαυτό του», είπε.

Η σωματική δυσμορφία περιγράφεται ως μια διαταραχή ψυχικής υγείας στην οποία ένα άτομο δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται ένα ελάττωμα στην εμφάνισή του. Η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει άγχος και αγωνία, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία σε κοινωνικές καταστάσεις και την καθημερινή ζωή.

Διαβάστε επίσης

Share: