Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στον γάμο του -Με κουμπάρους την Καρέζη και τον Καζάκο (φωτό)

Ταλέντο, επιβλητική παρουσία, έντονη εκφραστικότητα και επαγγελματισμός χαρακτηρίζουν την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του Άγγελου Αντωνόπουλου, ενός από τους πιο αξιόλογους Έλληνες ηθοποιούς του δραματικού ρεπερτορίου, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν, από την οποία αποφοίτησε το 1963. Ωστόσο, η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1961, στο έργο «Η άνοδος του Αρθούρου Ούι» του Μπρεχτ. Τη δεκαετία του ΄70 συνεργάστηκε επιτυχώς με πολλούς θεατρικούς θιάσους.

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1964, στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Ένας Μεγάλος Έρωτας» σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου. Ακολούθησε μία επιτυχημένη συνεργασία με τον Φίνο με απολογισμό 16 ταινίες, όλες δράματα, με εξαίρεση το «Δεσποινίς Διευθυντής». Οι περισσότερες από αυτές σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως: «Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά», «Ορατότης Μηδέν», «Παπαφλέσσας», «Οι Γενναίοι Πεθαίνουν Δυο Φορές», «Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω» κ.α.

Συνολικά έπαιξε σε 47 ελληνικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και οι συμμετοχές του, ακόμα και σε δεύτερους ρόλους ήταν πάντα ουσιαστικές. Η πρώτη του συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά ήταν στον «Άγνωστο Πόλεμο» του Νίκου Φώσκολου, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, και συνέβαλε στην μεγάλη απήχηση της σειράς. Άλλες γνωστές σειρές στις οποίες είχε σημαντικούς ρόλους, είναι οι «Πανθέοι» και «Τα παιδιά της Νιόβης».

Μια φωτογραφία από τον γάμο του Άγγελου Αντωνόπουλου είδαμε στο Instagram. Στη λεζάντα σημειώνεται: «Το 1969 η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος γίνονται κουμπάροι στο γάμο του Άγγελου Αντωνόπουλου και της Νινέττας Αντωνοπούλου, της κόρης της αγαπημένης ιδρύτριας του ομώνυμου ιστορικού οίκου νυφικών Νταίζης Αντωνοπούλου. Η νύφη δεν χρειάστηκε καν να αλλάξει επώνυμο. Ο γάμος όμως δεν έμελλε να κρατήσει με το νεαρό ζευγάρι να χωρίζει φιλικά διατηρώντας τις καλύτερες σχέσεις. Η Νινέττα Αντωνοπούλου θα παντρευτεί κατόπιν τον θεατρικό επιχειρηματία Γιώργο Λεμπέση και οι δυο τους θα μεγαλουργήσουν στο ελληνικό θέατρο με παραστάσεις που γράφουν ιστορία». 

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα