Το μπλουζάκι του… μετρό: Το viral κόλπο για να αποφεύγουν οι γυναίκες τις παρενοχλήσεις στα μέσα μεταφοράς

Αλήθεια, ποια γυναίκα δεν έχει δεχτεί παρενόχληση μέσα στο Μετρό ή σε άλλα Μέσα Μεταφοράς ή δεν έχει ακούσει σεξιστικό σχόλιο για το ντύσιμό της; Ή δεν έχει έχει αισθανθεί περίεργα βλέμματα να καρφωμένα πάνω της, φέρνοντάς την σε εξαιρετικά άβολη θέση.

Ειδικά, το καλοκαίρι που το ντύσιμο λόγω εποχής είναι πιο ανάλαφρο. Και γι’ αυτή την περίπτωση, νεαρές γυναίκες στη Νέα Υόρκη, βρήκαν τον τρόπο για να αποφεύγεις αυτές τις άβολες στιγμές μέσα στα Μέσα Μεταφοράς, και δεν είναι άλλος από το… “Μπλουζάκι του Μετρό” ή αλλιώς το “μπλουζάκι της σεμνότητας”!

Πρόκειται για ένα φαρδύ ρούχο, το οποίο το φοράς πάνω από τα άλλα. «Καθώς βγαίνουμε από τον χειμώνα, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ξαναδεί γυναίκα», δήλωσε η Grace Masingale στη New York Post.

Η 22χρονη διαχειρίστρια μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Upper East Side έχει υποστεί κι εκείνη παρενόχληση από άνδρες στο τρένο, οι οποίοι έχουν πει τα πάντα, από το «Θα ήθελα να δω τι είναι κάτω από αυτό» μέχρι «Το στήθος σου είναι τόσο ζωηρό». Μια φορά, μάλιστα, την ακολούθησαν.
Έτσι, τώρα φοράει ένα ελαφρύ φαρδύ μπλουζάκι πάνω από τα ρούχα της όταν φεύγει από το σπίτι, με την ελπίδα να τραβήξει λιγότερη προσοχή πάνω της, και το βγάζει στον προορισμό της. Σχεδόν πάντα κρατάει ένα πουκάμισο του μετρό κρυμμένο στην τσάντα της.

Έγινε viral και στο TikTok

Το φαινόμενο του «subway shirt» έγινε viral και στο TikTok, με νεαρές γυναίκες στη Νέα Υόρκη να επιδεικνύουν τις φαρδιές μπλούζες και τα μακριά T-shirts. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που συμφωνούν ότι δεν μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν χωρίς να νιώθουν φόβο ή ότι τις αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενα.

Έχοντας ζήσει όλη της τη ζωή στο Upper East Side, η 32χρονη podcaster Alex Palmer έχει έχει έρθει αντιμέτωπη στο μετρό με έναν άντρα που αυνανιζόταν σε βαγόνι και την έχουν ακολουθήσει έξω από σταθμούς. Όλα αυτά την έκαναν να αρχίσει να κουβαλάει ένα επιπλέον ρούχα, αλλά εύχεται να μην ήταν ανάγκη να γίνει έτσι.

«Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να φορέσεις αυτό που θέλεις να φορέσεις», δήλωσε. «Και αυτό είναι τόσο λυπηρό, γιατί εδώ είναι η πρωτεύουσα της μόδας και θέλω να εκφράζομαι».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα