Η αγνώριστη Μαρία Κάλλας -Η μάχη με το πάχος και η ανελέητη δίαιτα (φωτό)

Η Μαρία Κάλλας στο ξεκίνημα της καριέρας της, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, εκτός από την υπέροχη φωνή της, διέθετε και αρκετά παραπάνω κιλά.

Η αδυναμία που είχε στο φαγητό η νεαρή υψίφωνος και ειδικά στα γλυκά την έκανε να αποφεύγει συνεχώς τη δίαιτα. Οταν έδωσε την παράσταση Αϊντα στην Βερόνα της Ιταλίας, ο Ιταλός κριτικός έγραψε ότι του «ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα» την οποία έπαιζε η Κάλλας». Η Μαρία έκλαψε, όπως κάθε νεαρό κορίτσι που θα δεχόταν μια δημόσια ταπείνωση, αλλά θύμωσε τόσο που αποφάσισε να αλλάξει το παρουσιαστικό της.

Σύμμαχός της ήταν ο τότε σύζυγός της Τζιόρτζιο Μενεγκίνι, που έδωσε εντολή στον μάγειρα να αλλάξει το μενού της. Τα γλυκά εξαφανίστηκαν και το μεσημεριανό μενού περιελάμβανε ψητά φιλέτα, βραστά λαχανικά και ψάρι. Εκτός από την αυστηρή δίαιτα, η Κάλλας απευθύνθηκε και σε έναν ειδικό γιατρό για να τη βοηθήσει να αδυνατίσει.

«Πήγα σε ειδικό γιατρό στο Παρίσι, ο οποίος μου έκανε μια σειρά από ενέσεις και ηλεκτρικά μασάζ. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, που χρειάστηκε θυσίες, αλλά είχα αποφασίσει να αδυνατίσω», έλεγε αργότερα. Η γυμναστική εντάχθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα της Κάλλας. Έτσι, το 1954, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και σκληρή γυμναστική, η Μαρία κατάφερε να χάσει 30 κιλά. Από υπέρβαρη τραγουδίστρια της όπερας, μεταμορφώθηκε σε μία κομψή ντίβα.

Στη λεζάντα της αγνώριστης Μαρίας Κάλλας σημειώνεται: «Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση της: Η τραγουδίστρια είχε δεχθεί πολλές κακοποιητικές συμπεριφορές για το βάρος της στο παρασκήνιο των πρώτων χρόνων της καριέρας της. Ήταν μια βιτριολική κριτική για την παράσταση της «Αΐντα» που εστίαζε όχι στο μεγάλο χάρισμα της Κάλλας αλλά στα κιλά της που την οδήγησε το 1954 στο να αποφασίσει να ακολουθήσει αυστηρότατη δίαιτα αλλά και να υποβληθεί σε διάφορες αμφιλεγόμενες θεραπείες προκειμένου να αποκτήσει μια σιλουέτα σαν αυτή του πρότυπου της που ήταν η Όντρει Χέπμπορν. Η εμβληματική τραγουδίστρια της Όπερας στα επόμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα υπερήφανη για το σώμα της και απολάμβανε να φορά με αυτοπεποίθηση μαγιό, έχοντας καταφέρει να χάσει τριάντα κιλά, με πολύ κόπο όμως, κόστος στις φωνητικές της δυνατότητες και την υγεία της και έπειτα από επίπονη ιατρική αρωγή. Φήμες ήθελαν την Κάλλας να καταπίνει μέχρι και έναν κεστοειδή σκώληκα, γνωστό στην καθομιλουμένη ως ταινία προκειμένου να αδυνατίσει».

Δείτε το βίντεο από την Μηχανή του χρόνου:

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα