Τζόνι Ντεπ: «Ό,τι έχετε διαβάσει για τη ζωή μου είναι φρικτή μυθοπλασία»

Ο Τζόνι Ντεπ έκανε μια ολική επαναφορά στο 76ο φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και ποιος θα διαφωνήσει πως είναι το πρόσωπο του φεστιβάλ; Η στιγμή που όρθιο το κοινό τον χειροκροτά επί 7 ολόκληρα λεπτά μετά την προβολή της ταινίας, «Jeanne du Barry» θα μείνει στην ιστορία.

Όμως και μετά στη συνέντευξη Τύπου, ο Χολιγουντιανός σταρ “έκλεψε” τις εντυπώσεις με τα όσα δήλωσε. Το «Jeanne du Barry» είναι η πρώτη ταινία του Τζόνι Ντεπ, μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ και μετά από μια τριετή αποχή του από το Χόλιγουντ που δεν ήταν δική του απόφαση. . Αλλά αυτό δεν τον ενδιαφέρει.

«Αν αισθάνθηκα ότι με μποϊκοτάρισε το Χόλιγουντ; Θα πρέπει κάποιος να μην έχει σφυγμό για να αισθάνεται έτσι. Όχι. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Είναι ένα περίεργο αστείο», είπε ο Τζόνι Ντεπ την Τετάρτη κατά τη συνέντευξη τύπου για την ταινία, που άνοιξε το Φεστιβάλ των Καννών.

«Όταν σου ζητούν να παραιτηθείς από μια ταινία που κάνεις, για κάτι που είναι απλώς μια συνάρτηση φωνηέντων και συμφώνων που αιωρούνται στον αέρα, ναι, νιώθεις ότι σε μποϊκοτάρουν» σημείωσε ο ηθοποιός, αναφερόμενος στην ταινία «Fantastic Beasts» από την οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει το 2020 μετά τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ για ενδοοικογενειακή βία.

“Δεν αισθάνομαι ότι με μποϊκοτάρισε το Χόλιγουντ, γιατί δεν σκέφτομαι το Χόλιγουντ”

Ο Τζόνι Ντεπ, αν και καθυστέρησε να προσέλθει στη συνέντευξη Τύπου 40 ολόκληρα λεπτά λόγω… κίνησης, θα λέγαμε πως αντάμειψε τους δημοσιογράφους με τις απαντήσεις που έδωσε. Ο ίδιος ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του, δεν “μάσησε” και δεν το έκανε ούτε και τώρα, μετά τη θερμή υποδοχή που είχε στις Κάννες.

«Δεν αισθάνομαι ότι με μποϊκοτάρισε το Χόλιγουντ, γιατί δεν σκέφτομαι το Χόλιγουντ. Είναι μία περίεργη, αστεία εποχή, όπου όλοι θα ήθελαν να είναι σε θέση να μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Αλλά δεν μπορούν», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην περιφρόνηση του για τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν τις δίκες του με τον Χερντ.

«Η πλειονότητα αυτών που διαβάζετε είναι φανταστικά, είναι φρικτά μυθιστορήματα. Είναι σαν να κάνεις την ερώτηση: «Πώς είσαι;» Αλλά το αυτό που πραγματικά υπάρχει στο υπόβαθρο είναι, «Θεέ μου, σε μισώ», είπε.

Απέρριψε επίσης την άποψη ότι το Φεστιβάλ των Καννών σηματοδοτεί την «επιστροφή» του στον κινηματογράφο.

«Είχα την 17η επιστροφή μου, προφανώς. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι για τη λέξη «επιστροφή». Δεν πήγα πουθενά. Ίσως οι άνθρωποι σταμάτησαν να με φωνάζουν από κάποιον φόβο, που ίσως να είχαν εκείνη τη στιγμή. Αλλά εγώ δεν πήγα πουθενά», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Share: