Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατακραυγή για το «είσαι «μ@λ@μενη;» στη μητέρα του – «Λάθος πρότυπο για τη νέα γενιά»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γι’ ακόμη μία φορά απασχολεί την κοινή γνώμη όχι με τις αθλητικές του επιδόσεις εντός τερέν, αλλά με την έξω-αγωνιστική του συμπεριφορά και δη απέναντι στους γονείς του.

Αυτή τη φορά, ο Έλληνας τενίστας, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια ενός μπρέικ που δέχθηκε από τον Ντανίλ Μεντβέντνεφ στο Open Rome.

Όλα άρχισαν όταν η μητέρα του ξεκίνησε να του δίνει οδηγίες στα ρώσικα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να εξοργίζεται και να της ζητάει να μιλάει στα ελληνικά. Λίγο αργότερα μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο, με τον Έλληνα τενίστα να διώχνει τη μητέρα του από το box του.

Μάλιστα, η κάμερα “έπιασε” τον τενίστα να λέει στη μητέρα του σε έντονο ύφος: «Μη μιλάς στα ρωσικά. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρωσικά μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα μη μιλάς στα ρωσικά. Μαλακισμένη είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου».

Και εν συνεχεία, πριν μπει στο κορτ για την έναρξη στο δεύτερο σετ -με τη μητέρα του να έχει πάει από πάνω του για να του πει κάτι- ο Τσιτσιπάς γύρισε και είπε προς τον διαιτητή: «Πρέπει να φύγει από το γήπεδο. Δεν μπορώ. Άμα συνεχίσω πρέπει να γίνει με τον δικό μου τρόπο».

Θύελλα αντιδράσεων στο twitter

Το συγκεκριμένο σκηνικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου και στο Twitter προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τους χρήστες να είναι έξαλλοι για τον τρόπο που μίλησε στη μητέρα του. Μάλιστα, αρκετοί σχολίασαν πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και είναι ένας εκ των κορυφαίων στο παγκόσμιο τένις, με τη συμπεριφορά του αποτελεί “κακό πρότυπο για τη νέα γενιά”.

Όμως ήταν και αρκετοί εκείνοι που πήραν το μέρος του, εξηγώντας πως ήταν φάουλ της μητέρας του να μιλάει στα ρωσικά, από τη στιγμή που ο αντίπαλός του ήταν Ρώσος. Αλλά όλοι συμφωνούν πως ο χαρακτηρισμός ήταν απαράδεκτος.

Δείτε κάποια tweets

Διαβάστε επίσης

Share: