Ζώδια – Γιώργος Πανόπουλος: Τι σημαίνει να είσαι Δίδυμος 

Το ζώδιο του μήνα

Δίδυμοι

Ο Βρετανός ακαδημαϊκός Ρ. Φ. Γουΐλετς έγραψε για τον Ερμή τον κυβερνήτη των Διδύμων  ότι «είναι ο πλέον συμπαθής, ο πλέον ασταθής, ο πλέον συγκεχυμένος, ο πιο πολυσύνθετος και επομένως ο πιο Έλληνας από όλους τους ολύμπιους θεούς» είναι ένα θείο παιδί. 

Οι Δίδυμοι είναι το πιο προσωποκεντρικό από τα ζώδια του αέρα. Χρησιμοποιούν πολλά «Εγώ», « Δικό μου», «Εμένα» ενώ προσπαθούν να ενσωματώσουν αυτό το εγώ στον μεγάλο κόσμο.  Οι Δίδυμοι μεγάλωσαν σε ένα σπίτι που ως μικρά παιδιά δεν μπορούσαν να καταλάβουν το είδος της επικοινωνίας των γονιών τους επειδή οι διαφωνίες μεταξύ τους δεν λυνόντουσαν με πράξεις αλλά με λέξεις. Έτσι αφού ως  παιδιά δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι σημαίνουν οι λέξεις ένιωθαν αβεβαιότητα για το τι γινόταν στ’ αλήθεια. Καταλάβαιναν ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε αφού οι γονείς ταρασσόντουσαν  από αυτές τις παράξενες λέξεις.  Τα παιδιά Δίδυμοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν καλά τις λέξεις και βρίσκουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την επικοινωνία σε όλες της τις μορφές.

Οι Δίδυμοι είναι εξερευνητές του πνεύματος και η περιέργεια είναι φυσική και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους που εξαρτώνται από το περιβάλλον που μεγάλωσαν. Εάν ως παιδιά ζούσαν σε ένα περιβάλλον με ελάχιστη ή καθόλου παιδεία, (ή εάν έχουν αρκετούς πλανήτες σε  ζώδια του αέρα στον αστρολογικό τους χάρτη), απολαμβάνουν τις συζητήσεις και τους αρέσει μια ζωντανή και δραστήρια κοινωνική ζωή. Κάθε πρόσωπο που συναντάνε είναι μια καινούργια πηγή πληροφόρησης και ενδιαφέροντος. Αναζητώντας το καινούργιο ερέθισμα, την επόμενη πληροφορία, τη νέα επαφή ξεχνάνε την παλιά. Είναι αυτή τους η τάση που μπορεί να δημιουργήσει  εντάσεις στην ερωτική τους ζωή με το/η σύντροφο να δυσανασχετεί με τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν συνεχώς στο κάδρο. Εάν το περιβάλλον που μεγαλώνουν είναι περισσότερο διανοητικό,  ή πιεστικό στο θέμα της εκπαίδευσης τότε οι Δίδυμοι θα εξερευνήσουν περισσότερο έντονα τον κόσμο της γνώσης και της γλώσσας. Επί πλέον είναι ενθουσιώδεις όταν μοιράζονται πληροφορίες και κοινωνικές δραστηριότητες με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. 

Πάντως φαίνεται ότι οι πιο καλλιεργημένοι Δίδυμοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με τους λιγότερο μορφωμένους Διδύμους: χρειάζεται να καταβάλουν προσπάθεια ώστε να διατηρήσουν ζωντανή και για μεγάλη διάρκεια οποιαδήποτε σχέση. 

Οι Δίδυμοι είναι προορισμένοι να μένουν νέοι, ανοιχτοί και να διατηρούν την παιδικότητά τους. Πολλοί Δίδυμοι όταν είναι νέοι είναι σκόρπιοι, άστατοι, προσπαθούν κάτι μετά δοκιμάζουν κάτι άλλο, είναι ανήσυχοι, δεν στέκονται σε ένα μέρος, σαν εκκρεμή αλλάζουν συνεχώς πλευρά, τρέχουν χωρίς να φτάνουν. Διαθέτουν το είδος της συμπεριφοράς που μπορεί να τρελάνει τους άλλους. Μεγαλώνοντας όμως αρχίζουν να επιβραδύνουν, να είναι περισσότερο σταθεροί ενώ οι περισσότεροι συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στη ζωή, με γνήσια περιέργεια για τους ανθρώπους και τα πράγματα χωρίς όμως την ανυπομονησία, το θόρυβο και την υπερένταση  των νεανικών τους χρόνων.

Photo cover:pixabay.com/dzako83/lion

Διαβάστε επίσης:

Share: