Άντι ΜακΝτάουελ: “Δεν χρειάζεται πια να προσποιούμαι ότι είμαι νέα”

Η κινηματογραφική βιομηχανία ποτέ δεν ήταν “ελαστική” με τις γυναίκες που μεγαλώνουν. Δεν είναι άλλωστε, λίγες οι πρωταγωνίστριες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον ηλικιακό ρατσισμό που βιώνουν, ενώ άλλες έχουν παραδεχτεί πως μεγαλώνοντας κατακλύζονται από άγχος για τον χρόνο που περνά και τα σημάδια που αφήνει πάνω στο σώμα τους.

Η Άντι ΜακΝτάουελ έχει από καιρό ξεπεράσει όλο αυτό το άγχος της ηλικίας και είναι από τις σταρ εκείνες που πάνε κόντρα στα στερεότυπα που έχει δημιουργήσει η βιομηχανία του θεάματος για τις γυναίκες. Άλλωστε, στη διάρκεια της καραντίνας άφησε τα μαλλιά της στο φυσικό τους γκρι χρώμα κι έκτοτε δεν τα έβαψε ξανά.

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό PEOPLE και θέλησε να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να αποδεχτούν την ηλικία τους.

“Οι άντρες θεωρούνται πραγματικά σέξι όταν αρχίζουν να έχουν ρυτίδες”, είπε η ηθοποιός, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες συχνά δεν το βλέπουν το ίδιο θετικά. Και βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι “πολλές γυναίκες διστάζουν να αγκαλιάσουν αυτές τις αλλαγές στον εαυτό τους με τον τρόπο που κάνουν για τους άνδρες”, προσθέτει.

“Κι εγώ δυσκολεύτηκα να νιώσω άνετα με την ηλικία μου”

Και συνεχίζει: “Έχουμε υποστεί μια πλύση εγκεφάλου, μας το πούλησαν έτσι κι εμείς το αγοράσαμε. Δεν μας επιτρέπουμε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας όταν μεγαλώνουμε, γιατί αυτό μας έχουν μάθει”.

Η Άντι ΜακΝτάουελ εξηγεί στη συνέχεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επαγγελματικά, καθώς μεγαλώνουν.

“Υπάρχει αυτή η χρονική περίοδος μεταξύ 40 και 60 που νομίζω ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται πολύ, κυρίως επαγγελματικά επειδή ξαφνικά οι άλλοι τις αντιμετωπίζουν πιο δύσπιστα και απορριπτικά. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να νιώσω άνετα με την ηλικία μου. Αλλά από τότε που το έκανα το απολαμβάνω πραγματικά. Και δεν αισθάνομαι λιγότερο σέξι.”, δηλώνει η 65χρονη σταρ.

Δεν χρειάζεται πια να προσποιούμαι ότι είμαι νέα, προφανώς δεν είμαι πια ” προσθέτει.

“Αλλά όταν αυτό το καταλάβεις θα σε βοηθήσει να εμβαθύνεις και να κάνεις τον χαρακτήρα σου πιο σύνθετο. Πρέπει να παλέψεις και να παλέψεις με τους ανθρώπους για να τους φτιάξεις. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που ξέρεις. Εγώ παλεύω για αυτό που γνωρίζω ως μεγαλύτερη γυναίκα, αυτό που ξέρω ότι είναι αλήθεια”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα