Φρέντι Μέρκιουρι: Στη δημοσιότητα χειρόγραφες σημειώσεις του που αποκαλύπτουν τον αρχικό τίτλο του «Bohemian Rhapsody»

Xειρόγραφες σημειώσεις του Φρέντι Μέρκιουρι βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο θρύλος της μουσικής είχε σκεφτεί αρχικά έναν διαφορετικό τίτλο για το «Bohemian Rhapsody», τη μεγάλη επιτυχία των Queen: «Mongolian Rhpasody».

Σε 15 σελίδες γεμάτες στίχους και ιδέες για μελωδίες από την εποχή που ο Μέρκιουρι έγραφε το τραγούδι του 1975, φαίνεται να έχει διαγράψει τη λέξη «Mongolian» και να την έχει αντικαταστήσει με τη λέξη «Bohemian».
Ένας άλλος στίχος που άλλαξε μορφή πριν μπει στο τραγούδι είναι ο «Time for good-byes now, is this reality», όπως το «Mama, just killed a man» που όλοι γνωρίζουν από την αρχή του τραγουδιού,στις σημειώσεις εμφανίζεται ως «Mama, there’s a war began».

Σε μία άλλη σελίδα είναι γεμάτη από σκόρπιες λέξεις και φράσεις για το οπερατικό κομμάτι του τραγουδιού. Κάποιες από αυτές, «Galileo», «Bismillah» και «Fandago», χρησιμοποιήθηκαν, κάποιες άλλες, όπως «Matador» και «Belladona», όχι.
Όλα αυτά είναι γραμμένα με μαύρο και μπλε στυλό διαρκείας στις σελίδες ενός ημερολογίου του 1974, της (κλειστής πλέον) αεροπορικής εταιρείας British Midland Airways.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις για το «Bohemian Rhapsody» είναι ανάμεσα στα 1.500 προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή που πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβριο από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Η τιμή εκτίμησης για το συγκεκριμένο χειρόγραφο εκτιμάται από 930.00 έως 1.745.000 ευρώ ενώ άλλες χειρόγραφες σημειώσεις για στίχους που αφορούν τα τραγούδια «Don’t Stop Me Now», «Somebody to Love», και εκείνες για το «We Are The Champions», που είναι επίσης γραμμένες σε ημερολόγιο του 1974, αναμένεται να φτάσουν τα 350.000 ευρώ.

Τα αντικείμενα προσφέρονται προς πώληση από τη στενή φίλη του Μέρκιουρι, Μαίρη Όστιν, που κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του μετά από τον θάνατό του το 1991.
H δημοπρασία που τιτλοφορείται «Freddie Mercury: A World of His Own» περιλαμβάνει από τα εκθαμβωτικά σκηνικά κοστούμια και τους χειρόγραφους στίχους του Φρέντι Μέρκιουρι έως τους πίνακες και τα όμορφα αντικείμενα που συλλέχθηκαν στα ταξίδια του.

Μεταξύ των αντικειμένων είναι ένα στέμμα στο πρότυπο του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου στη στέψη του, και ο συνοδευτικός μανδύας από κόκκινο βελούδο, ψεύτικη γούνα και στρας.

Ο Μέρκιουρι φόρεσε τον μανδύα για την τελική ερμηνεία του «God Save the Queen», με την οποία έκλεισε η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στο Knebworth, το 1986.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα