Η μητέρα της Τζένη Καρέζη μιλά για την αξέχαστη ηθοποιό αλλά και για τον εγγονό της, Κωνσταντίνο Καζάκο (βίντεο)

Οι γονείς της Τζένης Καρέζη ήταν εκπαιδευτικοί. Πατέρας της ο Κωνσταντίνος Καρπούζης, καθηγητής και γυμνασιάρχης, με καταγωγή το Μεσολόγγι και μητέρα της η δασκάλα, Θεώνη Λάφη.

Η Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πριν ακόμα πετύχει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πήρε μέρος στη θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο ΡΕΞ. Με την αποφοίτηση της από τη σχολή του Εθνικού, η Τζένη Καρέζη χρίστηκε πρωταγωνίστρια στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στην Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, στο θέατρο Κοτοπούλη. Ακολούθησαν σπουδαίοι ρόλοι στο Εθνικό Θέατρο, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Μινωτής και η Παξινού.

Σε ηλικία 22 χρόνων και ζώντας τη μεθυστική της επιτυχία θα βρεθεί ως πρωταγωνίστρια στην αγαπημένη ταινία “Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο”, έχοντας μπροστά της τους γίγαντες Μίμη Φωτόπουλο και Βασίλη Αυλωνίτη. Με το πρώτο της πλάνο μπροστά στην κάμερα του “μάστορα” Αριστείδη Καρύδη Φουκς, συναντώντας τους δυο λατερνατζήδες ζητώντας φωτιά για το τσιγάρο της, όλοι όσοι ήξεραν κατάλαβαν, αν και ακόμη άγουρη, ότι έχουν να κάνουν με κάτι διαφορετικό, μία ηθοποιό που θα γράψει τη δική της ιστορία. Μία σταρ, που μπορεί να μην έγινε “εθνική”, αλλά είχε τεράστιες υποκριτικές ικανότητες, τόσο στην απαιτητική κωμωδία όσο και στο δράμα, και με τον καιρό τις ξεδίπλωσε και ειδικά στο θέατρο.

Δείτε το σπάνιο βίντεο όπου η μητέρα της Τζένης Καρέζη μίλησε το 1994 για την αξέχαστη ηθοποιό αλλά και για τον εγγονό της, Κωνσταντίνο Καζάκο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα