Search
Close this search box.
@youtube

Συγγραφέας είχε απούλητα τα βιβλία του – Πώς ένα βίντεο στο TikTok τον έβαλε στη λίστα με τα best seller

Η αλήθεια είναι πως για τα social media πολλά μπορείς να πεις και να σκεφτείς κι ένα από τα πρώτα που σου έρχεται στο μυαλό, είναι η τοξικότητα που υπάρχει σε αυτά. Ωστόσο, υπάρχει και η ωραία πλευρά τους, η… μαγική, εκείνη που μπορεί να κάνει ανέλπιστα, πραγματικότητα το όνειρό σου.

Και γι αυτή την πλευρά των social media, μπορεί να μιλήσει ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας, οποίος από άγνωστος με απούλητα βιβλία, είδε μέσα σε μία νύχτα να γίνεται best seller στην Amazon, χάρη… στο TikTok.

Ο δημιουργός περιεχομένου με το όνομα Red ανέβασε ένα βίντεο στο Tiktok, που δείχνει τον 58χρονο συγγραφέα Σον Γουόρνερ από το Άρλινγκτον του Τέξας, να κάθεται πίσω από ένα τραπέζι με τα αντίτυπα του βιβλίου του στοιβαγμένα μπροστά του. Αφού παρατήρησε πως δεν υπήρχε κανένας αναγνώστης εκεί για να αγοράσει το βιβλίο του αποφάσισε να βοηθήσει στη δημοσιοποίηση του έργου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης

Το βίντεό του έγινε viral, με χιλιάδες χρήστες να σπεύδουν να αγοράσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου του. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο το κύμα υποστήριξης, που το βιβλίο του Σον Γουόρνερ εκτοξεύτηκε στις πωλήσεις και μπήκε στη λίστα των best seller.

Στο viral βίντεο, ο δημιουργός του εξηγεί πώς αρχικά πέρασε μπροστά από τον συγγραφέα, ο οποίος έδειχνε πολύ απογοητευμένος. Αποφάσισε λοιπόν, τότε να επιστρέψει και να βιντεοσκοπήσει την αλληλεπίδραση.

Όπως μπορεί να δει κανείς, ο Σον εξηγεί την πλοκή του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor» και αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα «έφηβο κορίτσι που συνεργάζεται με ένα φάντασμα με πολλαπλές προσωπικότητες για να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας των γονιών της».

Ο Red παρεμβαίνει και ρωτάει τι έκανε τον συγγραφέα να θέλει να ασχοληθεί με την συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τον Σον να απαντά: «Απλώς πάντα αγαπούσα τα μυστήρια και μεγάλωσα διαβάζοντάς τα». Στη συνέχεια, ζητάει από τον συγγραφέα να υπογράψει ένα αντίτυπο το οποίο, όπως είπε, σκόπευε να χαρίσει σε έναν από τους 24.900 followers του.

Στις λεζάντες που πρόσθεσε στο βίντεό του, ανέφερε: «Δεν ξέρω αυτόν τον τύπο και δεν πρόκειται για χορηγία. Απλά ήθελα να δείξω σε έναν άγνωστο λίγη καλοσύνη. Σκέφτηκα όλες τις φορές που δούλεψα τόσο σκληρά και δεν πήρα ποτέ καμία αναγνώριση».

Δεκάδες άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλυσαν το βίντεο με υποστήριξη και υποσχέθηκαν να αγοράσουν ένα αντίτυπο.

Ο συγγραφέας συγκινημένος από αυτή την ανέλπιστη συμπαράσταση και ανταπόκριση του κόσμου, ανέβασε ένα δικό του βίντεο, όπου λέει: «Η αγάπη και η καλοσύνη συνεχίζει να ρέει. Θα περίμενε κανείς ότι ως συγγραφέας θα είχα λόγια γι’ αυτό, αλλά δεν έχω – απλά σας ευχαριστώ. Όταν ήρθε ο Red και μου μίλησε, ήμουν τόσο πρόθυμος να μιλήσω σε οποιονδήποτε εκείνη τη στιγμή, επειδή υπήρχε μια… νηνεμία στις πωλήσεις μου και συνέβη κάτι πραγματικά εκπληκτικό μετά από αυτό. Όλα οφείλονται σε εσάς για την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία σας. Σας ευχαριστώ».

@shawnwwrites I have no words aside from Thank You supporting Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor! @internetfamouslol, @giwarnertamuedu. #booktok #booksoftiktok #newauthor #newtotok #yabooks ♬ original sound – Shawn

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα