Κατερίνα Γιατζόγλου: Το προφητικό κείμενο για το Nammos, 10 χρόνια πριν 

Το συγκεκριμένο editorial γράφτηκε από την Κατερίνα Γιατζόγλου το 2013, στο περιοδικό “Best of Mykonos“, όπου ήταν 13 χρόνια διευθύντρια και είναι άκρως προφητικό. Τότε που είχαν αρχίσει ήδη τα πρώτα σημάδια της “μετάλλαξης” της Μυκόνου κι ενώ έστελναν σήματά sos, κανένας δεν αντιδρούσε και όλοι σφύριζαν αδιάφορα.

Η Κατερίνα Γιατζόγλου μέσα από τα κείμενά της “χτυπούσε” επανειλημμένα το καμπανάκι του κινδύνου και προέβλεπε το τι θα επακολουθήσει. Αυτό που αξίζει να διαβάσεις, είναι ο τρόπος που απαντάει μέσα από το κείμενό της στους ιδιοκτήτες του περίφημου Nammos. Όταν όλοι: media και μη, έκαναν τα στραβά μάτια κι εκθείαζαν με όποιον τρόπο και όπως μπορούσε ο καθένας το Nammos, εκείνη ήταν η μόνη που όχι μόνο τα έλεγε, αλλά και τα έγραφε. Γιατί τελικά μόνο τα γραπτά μένουν

Change the game!

Είμαι στον Πάνορμο και προσπαθώ να αδειάσω τις σκέψεις μου στο χαρτί! Γράφω πολλά χρόνια για το νησί και χαίρομαι γιατί μέχρι και σήμερα διαβάζω ατάκες μου στα ΜΜΕ, όταν αναφέρονται στη Μύκονο, όπως “βλέπεις ο, τι είσαι“, “τα επείγοντα υποκλίνονται στα σημαντικά” κ.α.

Φέτος, όμως, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χρειάζεται ένας νέος τρόπος σκέψης, χωρίς τις πρόχειρες πρακτικές του παρελθόντος. Δεν μπορεί η Μύκονος να πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο, μέσα στον “Αρμαγεδδώνα’ της κρίσης. Ούτε ο δήμαρχος να γκρινιάζει όταν δεν έχει κάνει τίποτα για την προώθηση του νησιού στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Με ανύπαρκτη στρατηγική και προβολή “ξεπετοαρπαχτή” ας μην περιμένει και αυτός Τον “από μηχανής θεό”.

Από την άλλη, αρκετοί επιχειρηματίες που αντέδρασαν με προνοητικότητα, σκληρή δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας, χαμογελούν επιβεβαιώνοντας ότι όταν δεν είσαι ευκίνητος και δεν προβλέπεις, απλώς… χάνεις! Όταν υποχωρείς στη γωνία και κλαις τη μοίρα σου, η σεζόν μικραίνει επικίνδυνα… το ίδιο και τα νούμερα… Ο πλανήτης έχει μαγικούς προορισμούς και στελέχη που γυαλίζει το μάτι τους κι έτσι ο ανταγωνισμός εξελίσσεται σε πόλεμο!

Αυτό ακριβώς, είναι… σκληρό… αλλά είναι αλήθεια! Η Μύκονος είναι unique, αλλά δεν φτάνει αυτό! Η ικανότητα να βλέπεις από τα υπάρχοντα δεδομένα το Αύριο με φρέσκια ματιά, λέγεται δημιουργικότητα… αυτό δηλαδή που λείπει από τους παλαιομοδίτες παίκτες του νησιού.

Ακούω π.χ. γκρίνιες και αφορισμούς για τους gay του νησιού. Πάτε καθόλου καλά; Αυτοί οι άνθρωποι είναι που έβαλαν πρώτοι το νησί στον παγκόσμιο χάρτη, είναι ερωτευμένοι χρόνια με τη Μύκονο, φέρνουν κόσμο, ξοδεύουν τα λεφτά τους, δεν πειράζουν κανέναν, χτίζουν σπίτια, επιχειρήσεις και σας ενοχλούν; Μήπως, πρέπει να δανειστείτε την παγκόσμια καμπάνια της UEFA που είναι η λέξη “RESPECT” (στη διαφορετικότητα των ανθρώπων).

Α, και να μην το ξεχάσω… Ψαρρού μου, τις επικοινωνιακές π….ριές, ασ’ τις καλύτερα, δεν το’ χεις! Εσύ, εξάλλου, με την επικοινωνία δεν συναντήθηκες ποτέ – μην την μπερδεύεις με το Σ.Δ.Ο.Ε.! Γενικά, σου λέω, ότι επειδή εμείς ως Όμιλος δεν “κουνιόμαστε” με δάνεια, όταν μαθαίνουμε ότι κάποιος χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά, δεν τον επικοινωνούμε ποτέ για πελάτη, αντίθετα τον… κόβουμε μαχαίρι!

Διαβάστε επίσης

Share: