Κατερίνα Γιατζόγλου: Οι περισσότεροι έχουμε δύο ζωές

Άγγελοι…

Είχα µία πολύ δύσκολη εβδομάδα…

Για τους δίπλα µου… κλασικό εικονογραφηµένο, για τους απέναντι… ακαταλαβίστικο… έως αδιάφορο… γιατί η εικόνα της αγέρωχης ψηλής ξανθιάς αµαζόνας… δεν παραπέµπει σε δυσκολίες και… λαβυρίνθους.

Οι περισσότεροι έχουμε δυο ζωές. Tη µια που ζούμε και την άλλη που υπάρχει µέσα µας… και δεν τη ΖΟΥΜΕ.

Ανάµεσα στις δύο βρίσκεται η Αντίσταση… λέει ο Πρέσσφιλντ. 

Η Αντίσταση αποτελεί την τοξικότερη δύναμη στον Πλανήτη. Αποτελεί πηγή µμεγαλύτερης δυστυχίας, από τη φτώχεια και την αρρώστια. Μας κατσιάζει και µας κάνει µικρότερους, απ’ αυτό που είµαστε. Παραμορφώνει το πνεύμα µας. Η Αντίσταση περιέχει τις τέσσερις κολάσεις που έχει µέσα του ο καθένα µας.

Την οκνηρία, την αδράνεια, τις δικαιολογίες και την αναβλητικότητα. Θέλει σοφία και πολύ πείσμα, να νικήσεις τους δικούς σου δαίμονες. Όσο ισχυρό είναι το κάλεσµα της ψυχής για την υλοποίηση των στόχων µας, τόσο δραστικές είναι και οι δυνάµεις της Αντίστασης, που ορθώνονται µέσα µας!!

Εκατοµµύρια άξιοι άνθρωποι έχουν ηττηθεί απ’ αυτήν, πριν από µας. Επειδή ζούµε πια σε δύσκολα χρόνια, πρέπει να ενισχύσουμε τις ψυχικές δυνάμεις που µας στηρίζουν και µας συντηρούν στο ταξίδι προς τον εαυτό µας… 

Κάποιοι ακόμα κι εγώ η ίδια, έχω ονομάσει τις δυνάμεις αυτές «Αγγέλους»! Οι Άγγελοι λοιπόν µας βοηθούν να υπερπηδούμε και να ξεκλειδώνουμε τους εσωτερικούς φραγμούς της δημιουργικότητας.

Και για να ανεβάσω κι άλλο το ηθικό σας, εκτός τους Αγγέλους συµµάχους, µην ξεχνάτε… ότι ο «εχθρός» είναι ο καλύτερος δάσκαλος… σύμφωνα µε τον Δαλάι Λάµα…

Διαβάστε επίσης:

Share: