Search
Close this search box.

Γιώργος Πατούλης: Από φαβορί, “τράγος”

“Θεέ μου τη δεύτερη φορά, που θα ‘ρθω για να ζήσω… όσο η καρδιά κι αν λαχταρά,
δεν θα ξαναγαπήσω”. Αυτοί είναι οι στίχοι του βγαλμένου από την εϊτίλα και ναϊντίλα ζεϊμπέκικου που χόρεψε ο Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση στο Ζάππειο κι ενώ η χώρα καιγόταν από άκρη σε άκρη και ως έθνος θρηνούσαμε τον θάνατο των δυο πιλότων.

Στίχοι που θα μπορούσες να πεις ότι ήταν και περίπου προφητικοί – μήπως η Κατερίνα Στανίση έχει το κληρονομικό χάρισμα; -αφού ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, δεύτερη φορά δεν θα έχει στην πολύπαθη Περιφέρεια.

Σαν θαλασσόδαρτο σκαρί, σαν βράχος ρημαγμένος, ήρθα σαν ξένος στη ζωή και ξαναφεύγω ξένος“, λένε άλλοι στίχοι του τραγουδιού που χόρεψε Γιώργος Πατούλης. Αλλά εμείς κρατάμε το “φεύγω”. Γιατί, με συνοπτικές διαδικασίες και σε χρόνο dt, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον “έφυγε”, δίνοντας το χρίσμα στον “κομάντο” του κόμματος, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, ο Πατούλης από “φαβορί” κι “εκλεκτός” φεύγει σαν… αποδιοπομπαίος τράγος. Στο χωριό μου λένε: “Ήθελές τα και παθές τα”. Σίγουρα, ο Περιφερειάρχης δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη και σίγουρα όταν έριχνε τις στροφές με την Κατερίνα Στανίση στο μικρόφωνο και τις κυρίες να αποθεώνουν “τον περιφερειάρχη μας” που χόρευε, δεν του πέρναγε από το μυαλό ότι θα προκαλούσε τέτοια οργή στο Μαξίμου.

Όμως, ήταν μόνο το ζεϊμπέκικο που έκανε το κυβερνόν κόμμα να αποσύρει τη στήριξή του στον Πατούλη; Σίγουρα, ο χορός σε μια τέτοια χρονική στιγμή, μόνο ενσυναίσθηση δε δείχνει. Όμως, η απευθείας; κόκκινη κάρτα στον νυν Περιφερειάρχη δόθηκε γιατί το ζεϊμπέκικο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Είχαν προηγηθεί και άλλες αιτίες και τώρα, εκείνος έδωσε την αφορμή – τη σοβαρότατη αφορμή. Στις πρόσφατες φωτιές που έκαιγαν στην Δυτική Αττική, ο Γιώργος Πατούλης τις πρώτες ημέρες ήταν άφαντος. Εμφανίσθηκε με το “γενάκι της ταλαιπώριας”, ενώ όταν ο δημοσιογράφος τού επεσήμανε την ηχηρή απουσία του, εκείνος δικαιολογήθηκε πως εργάζεται αθόρυβα. Όμως, αυτή η απουσία ή η “αθόρυβη εργασία” κατά Πατούλη, λέγεται πως είχε ενοχλήσει και το Μαξίμου

Όμως, ο Περιφερειάρχης είχε δώσει και άλλες αφορμές. Για παράδειγμα, πριν λίγους μήνες, η «Δύναμη Ζωής», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, είχε αναφέρει πως “το Ταμειακό Έλλειμμα ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 162 εκατ. ευρώ ενώ τα αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών καταδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται στη χρεοκοπία”.

Η “αθόρυβη εργασία” του κυρίου Πατούλη, μάλλον ήταν τόσο αθόρυβη που μέχρι τις 19 Ιουλίου δεν είχε κάνει καμία αντιπυρική προετοιμασία, με αποτέλεσμα να καούν 153 σπίτια και επιχειρήσεις στις πρόσφατες φωτιές. Η πολύπαθη Περιφέρεια της Αττικής έχει τους χειρότερους δείκτες κυκλοφοριακού, ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πρασίνου, ψηφιακής μετάβασης, ενώ γίνεται λόγος για απ´ευθειας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και δεν “τρέχει κάστανο”.

Για να θυμηθούμε την περίφημη κακοκαιρία “Μήδεια” και τα μύρια προβλήματα που προκλήθηκαν στην Αττική, αλλά κι έναν χρόνο μετά την άλλη κακοκαιρία, την “Ελπίδα”, όπου η ελπίδα των κατοίκων του λεκανοπεδίου… κόλλησε στα χιόνια!

Τι και αν τα media “διαφήμιζαν” την κακοκαιρία για να ληφθούν μέτρα; Τι και αν οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν πως η “Ελπίδα” θα ήταν χειρότερη από τη “Μήδεια”; Η Περιφέρεια ήταν ανέτοιμη, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις. Για να καταλάβετε, ο Γιώργος Πατούλης δεν είχε ρίξει καν αλάτι στην Κηφισίας. Οι γύρω συνοικίες έκαναν να βγουν στην Κηφισίας, 5 ολόκληρες ημέρες. Προκλήθηκε ο απόλυτος χαμός, διότι απλά, ο Περιφερειάρχης δεν είχε κάνει τίποτα.

Και τέλος, κακά τα ψέματα, ο Γιώργος Πατούλης στη διάρκεια της θητείας του, περισσότερο απασχόλησε με την προσωπική του ζωή, και το διαζύγιό του, παρά με τα έργα του στην Περιφέρεια.

Να θυμίσουμε πως λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Νίκου Χαρδαλιά ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Πατούλης απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα, δηλώνοντας ανοιχτά πως θα στηρίξει και ο ίδιος την επιλογή του κόμματος!

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα