Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Καρολίνα Πελενδρίτου – Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της αθλήτριας που έχασε την όραση της όταν ήταν παιδί

Η Καρολίνα Πελενδρίτου ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά κολύμβησης στο Μάντσεστερ.

Η αθλήτρια από την Κύπρο πραγματοποίησε μία πολύ γρήγορη κούρσα στα 100μ. πρόσθιο της κατηγορίας SB11, ενώ πέρα από τη νίκη που κατέκτησε, κατάφερε να βάλει και την υπογραφή της στο ρεκόρ της διοργάνωσης. Η ίδια, έφτασε πολύ κοντά και στο παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος που της ανήκει από το 2021 (1:19.78).

Νωρίτερα στη διοργάνωση η Καρολίνα Πελενδρίτου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο της κατηγορίας S11.

Η σπουδαία αθλήτρια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έγραψε στο προφίλ της στο Instagram: “Χαρούμενη και περήφανη για το 12o μετάλλιο μου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για την 3η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S11, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά-Κολύμβησης 2023 στο Μάντσεστερ.

Είναι το πρώτο μου Χάλκινο έπειτα από 9 Χρυσά και 2 Αργυρά στις προηγούμενες δέκα διοργανώσεις και το 23ο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, ακριβώς 21 χρόνια μετά την πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!”.

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίτου, είναι μια αθλήτρια που με τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της, και το πώς αντιμετωπίζει την απώλεια της όρασής της, μόνο έμπνευση δίνει σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, όπως δηλώνει η 37χρονη αθλήτρια από την Κύπρο, “θέλει να είναι παράδειγμα για ανθρώπους με αναπηρία που ψάχνουν για δύναμη“. Και είναι… για όλους!

Το πρόβλημα με την όρασή της ξεκίνησε στα 9 της χρόνια. Λόγων πόνων που είχε, ξεκίνησε κολύμβηση, προκειμένου να νιώθει ανακούφιση. Γρήγορα διακρίθηκε και στα 14 της έγινε Βαλκανιονίκης. “Το πρόβλημα είναι καθημερινό, αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ώστε να φτάσεις να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση. Να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου τον ίδιο, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά σου και την κοινωνία την ίδια που πολλές φορές δεν σε βοηθάει να αποδεχτείς το πρόβλημα που έχεις”, έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Μετά τα 16 της, όταν η όρασή της είχε πλέον μειωθεί σημαντικά, η Καρολίνα χρειάστηκε λίγο χρόνο μέχρι να μπορέσει να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

«Ως εκείνη τη στιγμή, η μειωμένη μου όραση ήταν βαθιά κρυμμένο μυστικό και απόλυτο ταμπού για μένα. Οι επιδόσεις μου συνεχώς χειροτέρευαν, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας ήταν μια αδιαπραγμάτευτη και ψυχολογική σανίδα σωτηρίας μου. Δεν το αποδεχόμουν άρα δεν υπήρχε… Τότε η μητέρα μου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού, αλλά εγώ λόγω της άρνησής μου δεν ήμουν ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τελικά, το 2002 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μάντσεστερ, δέχτηκα να κολυμπήσω τόσο στους Αγώνες των αρτιμελών αθλητών όσο και σε αυτούς με αναπηρία» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν σε συνέντευξή της η Κύπρια αθλήτρια.

«Τη στιγμή που -τελικώς- εκκινούσα από το βατήρα για τον αγώνα των αθλητών με αναπηρία, είχα πια αποδεχτεί να ξεκινήσω έναν επίπονο διάλογο με τον εαυτό μου, για το πρόβλημά μου και τότε ένα νέο, τεράστιο κεφάλαιο άνοιγε στη ζωή μου. Όχι καλύτερο, όχι χειρότερο, απλώς αληθινό. Ο διάλογος ακόμα συνεχίζεται… όμως αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα, είναι πως ό,τι και αν μας συμβαίνει δεν πρέπει στιγμή να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και την πίστη στον εαυτό μας» είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η καθημερινότητά της δεν είναι εύκολη, αλλά η Καρολίνα δεν το βάζει κάτω.

“Από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ, τα πράγματα για μένα δεν είναι απλά. Από το πώς θα ξυπνήσω και τι θα φάω… Σήμερα ας πούμε έπρεπε να πάω στις τράπεζες. Μέχρι να φτάσω, δεν υπήρχε ένα πεζοδρόμιο ίσιο. Ή π.χ. να πρέπει να δίνεις εξηγήσεις για το αν πρέπει να έχεις προτεραιότητα ή όχι σε μία ουρά. Σε αναγκάζουν συνέχεια να διεκδικείς το αυτονόητο. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμένα και έχεις επικεντρωθεί στην ουσία της ζωής», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι παντρεμένη με τον γνωστό δημοσιογράφο, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα